אורז סיני מתכון הורס
מורן תורגמן משתפת אותנו במתכון הורס של אורז סיני.
מצרכים:
כוס אורז בסמטי
גמבה אדומה ותגובה
רבע כרוב לבן
בצל גדול
כפית פפריקה מעושנת
כפית מרק עוף
פלפל שחור גרוס
מלח לפי צורך
2 כפות רוטב פאד תאי
2 כפות רוטב טריאקי
כוסברה קצוצה לקישוט
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוף עם אורז מתכון היסטרי
אורז צבעוני מתכון טעים במיוחד
אורז אחד אחד אפוי בתנור מתכון מיוחד
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. לטגן במחבת טפלון גמבה צהובה ואדומה חתוכות לרצועות דקות, רבע כרוב חתוך דק ובצל אחד חתוך לרצועות, להניח בצד. לבשל אורז בסמטי עם מעט מלח 18-19 דקות (על 1כוס אורז- 1 ו 3/4 כוס מים רותחים), להמתין 5 דקות ובעזרת כף להוסיף את האורז המוכן למחבת עם הירקות.
2. לתבל בכפית פפריקה מעושנת, כפית מרק עוף, פלפל שחור גרוס, מלח לפי הצורך, מעט רוטב פאד תאי, מעט רוטב טריאקי, לערבב עד שיספגו הטעמים באורז (2-3דקות), לפזר מעל כוסברה טרייה.