אורז עם בשר טחון מתכון מהיר של דורית אלישע
מצרכים:
לאורז:
2 כוסות אורז פרסי קלאסי של סוגת
3 כוסות מים
כפית מלח
3 כפות שמן
לבלונז:
½ קילו בשר טחון
2 בצלים
2 שיני שום
2 גמבות
2 גזרים
3 כפות שמן
2 עגבניות
½ צרור שמיר
בהרט קורט
פלפל שחור מעט
1 כפית כורכום
מלח קורט
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים שאולי תרצו להכין:
אורז עם איטריות מתכון מומלץ
אורז פרסי חגיגי מתכון מנצח לשבת
צלי בשר מתכון משגע
תבשיל אורז של פלפלים ממולאים – חן במטבח
אופן הכנה:
להכנת האורז:
להכניס לסיר 2 כוסות אורז פרסי קלאסי של סוגת , 3 כוסות מים, כפית מלח, 3 כפות שמן.
לתת רתיחה ולהנמיך ללהבה בינונית 15-17 דקות.
להכנת הבולונז:
במחבת עם כף שמן לטגן את הבצלים הקצוצים לשקיפות להוסיף 2 שיני שום קצוץ.
להוסיף את הגזרים מגורדים גס ואת הגמבות חתוכות לקוביות קטנות.
לטגן 10-15 דקות לריכוך הירקות ולהניח בצד.
עם כף שמן לטגן את הבשר טחון לפורר עם מזלג עד לשינוי הצבע.
להוסיף 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות, חצי צרור שמיר קצוץ ואת הבצל הגמבה והגזר.
לתבל במעט מלח, קורט פלפל שחור, קורט בהרט, כפית כורכום ולבשל עוד 10 דקות.
להוסיף לסיר האורז שבישלנו ולערבב עם מזלג.