אורז פרסי חגיגי מתכון מנצח לשבת
מוריה משתפת אותנו במתכון חגיגי של אורז פרסי לשבת.
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן יסמין/פרסי
1/4 כוס צימוקים בהירים
1/4 כוס חמוציות
1/4 כפית כמון טחון
4 עלי דפנה שלמים
3 בצלים לבנים לפרוסות
3 שיני שום שלמות
2 כפות שמן זית איכותי טהור
1 כפית מלח דק
4 כוסות מים רותחים
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
אורז פרסי אמיתי מתכון קל
קציצות בשר עם תפוחי אדמה ואורז בסיר אחד
אורז סיני מתכון הורס
אורז פרסי חן במטבח
אופן הכנה:
1. בקערה רחבה לשטוף את האורז לסנן בעזרת מסננת דקה, שהמים יהיו צלולים ונקיים. אני ממש שוטפת בקערה היטב, שכמו שהמים שיוצאים מהברז כך יהיה גם באורז. לתת לאורז "להתייבש" לחמם בסיר בינוני שמן, כאשר התחמם להוסיף את האורז ולתת טיגון של 10-15 דקות עד שרואים שיש חלקים באורז שמחליפים את הצבע לצבע זהוב שהתקבל במהלך הטיגון. לאחר מכן, הוסיף 4 כוסות מים רותחים את עלי הדפנה והשום השלם והמלח לערבב היטב ולכסות בנייר סופג ומכסה עד שהאורז מוכן.
2. תוך כדי הבישול אני מטגנת בסיר קטן את הבצל עד לצבע זהוב טיגון יפה, להעביר לקערה קטנה. לאחר רבע שעה של בישול האורז, אני חיכיתי שהאורז התקרר לחלוטין הוצאתי בסוף את עלי הדפנה והשום. להעביר לקערה את האורז להוסיף את החמוציות והצימוקים הכמון ושמן הזית לערבב היטב, למעוך את השום ולהוסיף גם מכן ואת הבצל המטוגן שטיגנתי לפני, לאכול בשמחה ולבריאות.