דרגו את המתכון
אילנית בניזרי משתפת אותנו במתכון שלה לארוחת אורז שווארמה בסיר אחד.
- ניתן להמיר את השווארמה לחזה עוף או פרגיות.
- באותה כוס שמדדתם את האורז תמדדו את המים.
- 400 גרם שווארמה הודו לרצועות
- 2 כוסות אורז
- גזר מגורד
- גמבה אדומה קטנה לקוביות
- בצל קצוץ
- רבע כוס שמן
- כפית תבלין לשווארמה ( או פלדלפיה או גריל עוף)
- חצי כפית כורכום
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 3.5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- ראשית נזהיב את הבצל בשמן ,נוסיף כורכום ונערבב נוסיף את רצועות השווארמה ,תבלין לשווארמה ושאר התבלינים .
- נערבב ננמיך להבה נבשל ללא מים כ 20 דקות עד שמתרכך ..( השווארמה מגירה נוזלים לא להוסיף מים בשלב הזה) .
- נוסיף את קוביות הגמבה והגזר.
- נקפיץ ל 2 דקות נוספות לריכוך .
- כעת נוסיף את האורז ( אני שוטפת אותו ומסננת ) נערבב ונוסיף את המים .
- נכסה מכסה נבשל על להבה נמוכה בערך 15 דקות עד שכל המים מתאדים.
- נפתח עם מזלג את האורז נכסה ונכבה את הגז .
- אני משתמשת באורז בסמטי אפשר בכל אורז לבן אחר.
- תוסיפו סלט ירקות ויש לכם אחלה ארוחה בקלי קלות.