אושפלאו בוכרי עם בשר של תומר תומס
מצרכים:
1 ק"ג אסאדו טרי עם העצם
700 גרם אורז עגול לאחר 3 שטיפות
2 בצלים בינוניים
700 גרם גזר
פלפל חריף
3 ראשי שום
חצי כף מלח
1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס
1 כף כמון גרגירים
1חצי כף גרגירי כוסברה
שמן קנולה
שומן כבש
חצי ליטר מים
אופן הכנה:
1. מחממים חצי כוס שמן בסיר ומטגנים את הבשר ומוסיפים שומן כבש (לא חובה) , מטגנים עד שהבשר חום מכל הכיוונים.
2. חותכים את הבצל דק לאורך ושמים בצד,בינתיים את הגזר חותכים לגפרורים.
3. לאחר שהבשר הושחם כראוי, מוסיפים את הבצלים לתוך הסיר ומערבבים עד שהבצל מזהיב.
4. מוסיפים מים רותחים עד גובה הבשר,מוסיפים גרגירי כמון,גרגירי כוסברה,פלפל שחור גרוס,מלח ומערבבים.
5. מוסיפים את השום לתבשיל ללא השכבה העליונה,מוסיפים את הפלפל חריף ונותנים להתבשל 20 דקות על אש גבוהה.
6. לאחר 20 דקות,מוציאים את הפלפל וראשי השום ומוסיפים את הגזר,סוגרים את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.
7. מוסיפים את האורז השטוף לתבשיל ומוסיפים מים רותחים עד לגובה האורז מבלי להזיז את האורז ומבשלים עם מכסה על אש גבוהה 20 דקות נוספות.
8. לאחר 5 דקות ומתבלים שוב עם גרגירי כמון וגרגירי כוסברה ומלח לפי טעם ומכסה שוב ל-15 דקות נוספות.
9. לאחר 20 דקות אם האורז לא ספג רת כל המים, ממשיכים לבשל עד לספיגה מלאה ללא מכסה.
10. במידה והאורז ספג את כל המים, בעזרת כף עץ מפרידים את האורז מדפנות הסיר.
11. יוצרים ארובות בסיר ומחזירים את השום והפלפל החריף.
12. מכסים את המכסה עם מגבת וסוגרים את הסיר ומבשלים 20 דקות נוספות על אש נמוכה.
13. מכבים את האש נותנים להתקרר ומגישים.
2 Responses
היי תומר, מדוע אין אפשרות להדפיס את המתכון, גם להעתיק ולהדפיס אי אפשר 🙁
היי שרה לצערי אתרים ודפים מסויימים בפייסבוק, מעתיקים את המתכונים שלנו ולא נותנים קרדיט. מבטיחים למצוא פתרון לבעיית ההדפסה ואז לעדכן. המשך ערב נעים.