אושפלאו בשר מתכון מדהים
מירי גולני ואריאלה גולדמן משתפים אותנו במתכון מדהים של אושפלאו בשר.
מצרכים:
1 קג' בשר שפונדרה (מס'9) חתוך לקוביות קטנות
3-4 בצלים חתוכים ומוזהבים
4 גזרים קלופים, חתוכים למקלות
1 ראש שום
גבעול סלרי חתוך דק
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
1/2 כף כורכום
3 כוסות אורז בסמטי שטופים
שקדים מולבנים פרוסים
אפשר לעטר בבצל ירוק פרוס דק/ או כוסברה קצוצה / פטרוזיליה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
אושפלאו/פלוב מלי מאירוב
אושפלאואושפלאו בוכרי עם בשר של תומר תומס
אושפלאו עוף ואורז בסיר אחד
מתכון נוסף:
אופן ההכנה
1. לבשל בסיר לחץ את קוביות הבשר, 45 דקות, (או בסיר רגיל בערך שעתיים) להוסיף עלה דפנה, 4 גרגירי פלפל אנגלי, פלפל שחור ומלח.
2. לחמם שמן זית וכורכום בסיר רחב, מוסיפים את הבצלים ומזהיבים, אחרי שהבצל הזהיב להוסיף את מקלות הגזר להמשיך ולטגן, להוסיף את השום והסלרי.
3. אחרי שהכל מטוגן יפה להוסיף את האורז, לערבב טוב ולהוסיף 6 כוסות מים רותחים. לבשל על אש קטנה עד שהאורז רך.
4. להוסיף לסיר את קוביות הבשר המבושלים והשקדים. לטעום ולשפר טעמים. לבשל על אש נמוכה עוד 20 דקות עד ספיגת טעמים. יתכן וצריך להוסיף עוד מעט מים.
5. ניתן לעטר בבצל ירוק או עשבי תיבול .