אושפלו עם בשר מתכון מיוחד
חן נפתלי משתפת אותנו במתכון מושלם של אושפלו בוכרי.
מצרכים:
1 קילו בשר (איזה סוג שאוהבים)
3 בצלים
5 גזרים
3-4 שיני שום
3 כוסות אורז (עדיף אורז עגול או בסמטי)
6 כוסות מים רותחים
גרגירי חומוס משימורים או סנפרוסט (לא חובה)
תבלינים:
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 ½ כפות של מלח
1 כף זרעי כמון (אם אין אפשר כמון טחון)
מעט פלפל שחור
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
תבשיל אושפלאו מפנק
אושפלאו/פלוב מלי מאירוב
אושפלאו עוף ואורז בסיר אחד
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מרתיחים את הבשר כשעה עד שעה וחצי על הגז.
2. בינתיים לקצוף את הבצלים לקוביות בינוניות, ומקלפים את הגזרים וחותכים אותם לרצועות. מקלפים את השום וחותכים לרבעים.
3. אחרי שמרתיחים את הבשר, נתחיל בטיגון הבצל על שמזהיב מעט, ואז נוסיף את הגזר ונמשיך בטיגון ביחד.
4. לאחר מכן נוסיף את השום לטיגון קצר, ואז נוסיף את הבשר ונערבב.
5. מתבלים היטב ואז נשפוך מעל את האורז עם 6 כוסות מים רותחים. אפשר להוסיף גרגירי חומוס אם אוהבים.
6. נבשל למשך 25 דקות בערך, ואז נכבה את הגז ונותנים לסיר מנוחה של עוד עשר דקות בערך, בלי לפתוח את המכסה.