5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

אטריות שעועית מוקפצות מתכון קל

אטריות שעועית מוקפצות: מסע טעמים חוצה גבולות

אטריות שעועית מוקפצות, המכונות גם "גפצ'ה" או "פאן-צ'אן", הן מנה אהובה ומוכרת ברחבי העולם. שורשיה נעוצים בסין, שם נהוג להכין אותן במגוון וריאציות, תוך שימוש בירקות, בשר, טופו ואטריות שעועית עשויות משעועית שחורה, ירוקה או שקופה.

המתכון המוצג כאן משלב טעמים אסיאתיים קלאסיים עם נגיעות מערביות, ומהווה דרך נהדרת לחוות את עולם המוקפצים המרתק.

מצרכים:

אופן הכנה:

  1. משרים את אטריות השעועית במים רותחים למשך 10 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים היטב.
  2. מחממים את השמן בווק או במחבת גדולה על אש גבוהה.
  3. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים את השום, הגזר, הפלפל והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
  5. מוסיפים את הברוקולי ומטגנים עוד דקה.
  6. דוחפים את הירקות לצדדים ומוסיפים את אטריות השעועית המסוננות.
  7. מערבבים את אטריות השעועית עם הירקות.
  8. מוסיפים את רוטב הסויה, רוטב הטריאקי, הדבש והפלפל השחור ומערבבים היטב עד שהאטריות מצופות ברוטב.
  9. מטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות, עד שהאטריות חמות והרוטב מסמיך מעט.
  10. מפזרים כוסברה טרייה קצוצה (אופציונלי) ומגישים מיד.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 20 דקות

הצעות הגשה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות