חיפוש

איך להכין אדממה פלוס מתכון נדיר לסלט

איך מכינים אדממה פלוס מתכון לסלט אדממה נדיר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

4.4/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול

איך להכין אדממה פלוס מתכון נדיר לסלט אדממה

מחפשים סלט מרענן, קל להכנה ועשיר בטעמים? סלט אדממה הוא התשובה המושלמת! שילוב מושלם של גזרים פריכים, כרוב רענן, פולי אדממה עסיסיים ופקאן סיני מתקתק, יוצרים חגיגה של צבעים וטעמים שתעיר לכם את החושים.

מקור המתכון:

המתכון הזה נולד מתוך אהבה יתרה לסלטים צבעוניים וטריים. ניסיתי שילובים שונים של ירקות ופירות, עד שהגעתי למתכון המושלם הזה, שזכה לשבחים רבים מכל מי שטעם אותו.

מתכון של לאה מאיר.

רשימת מרכיבים:

  • 2 גזרים בינוניים קלופים, מגוררים בפומפיה גס.
  • 1 שקית פולי אדממה קפואים במשקל 400 גרם ללא התרמילים (או קלופים).
  • 1 כרוב בינוני חתוך לרצועות דקות (אפשר לשלב חצי כרוב לבן וחצי כרוב אדום).
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים.
  • 2/3 כוס פקאן סיני מסוכר, קצוצים גס.
  • 1/2 כוס שומשום.

לרוטב:

  • 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי.
  • 1/4 כוס סויה בסגנון סיני.
  • 1/4 כוס שמן.
  • 1/4 כוס רוטב סילאן.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1/2 כפית פלפל שחור.

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את פולי האדממה ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית רק לריכוך מעט, ומסננים היטב היטב.
  2. קולים את השומשום במחבת יבשה 3-4 דקות עד להזהבה קלות, שמים בצד.
  3. מערבבים את כל הירקות ופולי האדממה בקערה גדולה.
  4. מנערים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ויוצקים את הרוטב על הסלט ירקות ומערבבים היטב (ממליצה את הרוטב למזוג על הסלט בסמוך להגשה, כחצי שעה).
  5. מפזרים את השומשום והפקאן מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך ומגישים.

טיפים:

  • אפשר להוסיף לסלט 200 גרם אטריות אורז ואז מכפילים את הכמות.
  • במקום בצל ירוק אפשר להשתמש בעירית.
  • במקום פקאן סיני מסוכר אפשר להחליף בבוטנים קלויים.

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 20 דקות

הצעות הגשה:

  • סלט אדממה נהדר כמנה ראשונה קלילה, כתוספת לארוחה עיקרית או כארוחת ביניים משביעה.
  • ניתן להגיש אותו לצד מנות אסיאתיות כמו אורז מוקפץ או נודלס.
  • הסלט משתלב נהדר גם עם פיקניק או ארוחת ערב קלה.

אל תפספסו את ההזדמנות ליהנות מסלט אדממה טעים, מרענן ובריא! קל להכנה, עתיר טעמים וצבעים ומתאים לכל אירוע.

יתרונות תזונתיים:

  • סלט אדממה עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
  • פולי אדממה הם מקור מצוין לחלבון צמחי, מה שהופך את הסלט הזה לארוחה משביעה ומתאימה גם לטבעונים.
  • הסלט מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון, התורמים לבריאות הגוף ומסייעים במניעת מחלות.

הערה:

המתכון הזה הוא רק הצעה, ואתם מוזמנים להתאים אותו לטעם האישי.

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות