5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
הכנת פסטה ביתית היא עשייה קולינרית מתגמלת המאפשרת ליצור אטריות טריות ונימוחות מאפס. בין אם אתה חובב פסטה או חדש בבישול תוצרת בית, המתכון הזה ידריך אותך בתהליך צעד אחר צעד.
איך להכין פסטה ביתית – המרכיבים
- 300 גרם קמח לכל מטרה
- 3 ביצים גדולות
- 1/2 כפית מלח
- קמח סולת או קמח נוסף לכל מטרה לניקוי אבק
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית החליפו ביצים ב-3 כפות מים או חלב צמחי ו-3 כפות שמן זית.
- השתמשו בתערובת קמח ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן של הפסטה.
איך להכין פסטה תוצרת בית – צעד אחר צעד
- על משטח עבודה נקי יוצקים את הקמח לכל מטרה ויוצרים גומה במרכז.
- פורצים את הביצים לבאר ומוסיפים את המלח.
- בעזרת מזלג מכניסים את הקמח לתוך הביצים בהדרגה עד שנוצר בצק שאגי.
- לאחר שהבצק מתחיל להתאחד, ללוש אותו בידיים כ-5-10 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
- עוטפים את הבצק בניילון ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
- לאחר תקופת המנוחה, פורקים את הבצק וחותכים אותו למנות קטנות יותר לטיפול קל יותר.
- משטחים בעזרת הידיים חלק אחד מהבצק ומפדרים אותו קלות בקמח סולת או קמח נוסף לכל מטרה.
- מרדדים בעזרת מערוך את הבצק לעלה דק בעובי של כ-1-2 מ"מ.
- לאחר רידוד הבצק מפדרים אותו בקמח נוסף ומקפלים אותו לשלישים.
- השתמשו בסכין חדה או בחותכן פסטה כדי לפרוס את הבצק המקופל לרוחב הרצוי לאטריות.
- פורסים בזהירות את הבצק הפרוס כדי לחשוף את האטריות האישיות.
- חוזרים על תהליך הרידוד, הקיפול והחיתוך עם שאר חלקי הבצק.
- לאחר שכל האטריות חתוכות, מפדרים אותן קלות בקמח כדי למנוע הידבקות.
- מבשלים את הפסטה הביתית בסיר גדול של מי מלח רותחים במשך 2-3 דקות, או עד לדרגת אל-דנטה.
- מסננים את הפסטה וזורקים אותה עם הרוטב או התוספות האהובות עליך.
תיהנו מפסטה ביתית טרייה עם הרוטב או התוספות האהובות עליכם לארוחה טעימה.
מתכון זה מניב כ-4 מנות פסטה ביתית, תלוי בגודל המנות ובתיאבון.