אלפחורס מתכון מושחת
אתי ממן משתפת אותנו במתכון מושחת של אלפחורס.
מצרכים:
לבצק:
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
3 יחידות ביצים
200 גרם חמאה מומסת
1/2 4 כוסות קורנפלור
1 יחידה אבקת אפייה
1 חבילה סוכר וניל
למילוי וציפוי:
1/2 קופסא ריבת חלב
100 גרם קוקוס
אופן ההכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
אלפחורס מושלם
עוגיות אלפחורס שאי אפשר להפסיק לאכול
עוגת מוס אלפחורס שכבות נדירה
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. להקציף את החמאה עם הסוכר עד לקבלת קרם אחיד, להוסיף את הביצים בהדרגה, להוסיף קמח, א. אפיה, קורנפלור, סוכר וניל, להמשיך להקציף עד לקבלת בצק פריך, לעטוף בניילון נצמד, להכניס למקרר לחצי שעה.
2. ללוש ידנית כמה שניות, לגלגל נקניק עבה, לרדד לעובי של כ – חצי סמ', לקרוץ עיגולים, לסדר בתבנית ולאפות 170 מעלות כ 10 דקות, זהירות.. העוגיות לא אמורות להזהיב.
3. למלא ריבת חלב בשקית זילוף ללא צנתר, (רצוי חד פעמי, פחות בלגן חח), לזלף מסביב לעוגייה, שיהיה עבה מעט (הקוקוס נתפס טוב, והמראה יפה), לחבר לסנדוויץ ,להכין צלחת עמוקה עם קוקוס, לטבול את העוגייה . באהבה! .