דרגו את המתכון
דורית אלישע משתפת אותנו במתכון שלה לארטישוק ממולא בשר.
מצרכים:
- 2 שקיות תחתיות ארטישוק קפוא
- 500 גר בשר טחון
- 2 בצלים
- 6 שיני שום
- חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה
- 1 ביצה
- כף סוכר
- 2 כפיות כורכום
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- רבע כוס לימון סחוט
- רבע כפית תערובת לקציצות
- 2 כפות קמח מצה
- 5 כפות שמן קנולה
- 1 שקית אפונה קפואה
- חופן פטרוזיליה לקישוט
- מלח פלפל לפי הטעם
- 2 כוסות מים
אופן הכנה:
לתערובת הקציצות- בשר טחון 2 בצלים קצוצים דק וסחוטים מנוזלים 2 שיני שום כתוש 1 ביצה קמח מצה מלח פלפל רבע כפית כורכום קורט תערובת לקציצות חצי צרורו פטרוזיליה קצוצה לערבב טוב ולהניח שעה במקרר את הארטישוט להשרות במים רתוחים 15 דקות למלא בשר טחון לטבול בביצה ולטגן עם 2 כפות שמן בשני הצדדים בסוטז לחמם שמן ולטגן 4 שיני שום קצוץ להוסיף כפית וחצי כורכום חצי כפית פפריקה מתוקה רבע כוס לימון סחוט כף מחוקה סוכר 2 כוסות מים מלח פלפל לפי הטעם לתת רתיחה ולהנמיך להבה להוסיף את הארטישוק הממולא לכסות את הסיר חצי שעה בישול לשטוף את האפונה ולסנן להוסיף לסיר לעוד בישול של 15-20 דקות.