דרגו את המתכון

בולונז תענוג שילדים אוהבים

רוטב בולונז, שמקורו בלב הקולינרי של איטליה, הוא קלאסיקה אהובה שעשתה את דרכה למשקי בית ברחבי העולם. רוטב הבשר הלבבי הזה, מבושל לשלמות עם עגבניות, ירקות ועשבי תיבול ארומטיים, הוא חביב הקהל האמיתי, במיוחד בקרב ילדים עם הטעמים העשירים והמשיכה המנחמת שלו. לא רק שהוא משביע את בלוטות הטעם, אלא הוא גם מכיל שפע של יתרונות תזונתיים, מה שהופך אותו ל-win-win עבור הורים וקטנים כאחד.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול או בתנור הולנדי על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הבצל, הגזר והסלרי ומבשלים עד לריכוך, כ-5 דקות.
  2. מוסיפים את השום הטחון ומבשלים עוד 1-2 דקות עד שהוא ניחוח.
  3. מגבירים את האש לבינונית-גבוהה ומוסיפים את בשר הבקר הטחון לסיר. מבשלים, מפרקים את הבשר בכף עץ, עד להשחמה ומבושלת.
  4. מערבבים פנימה את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, מרק בקר או ירקות, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, טימין מיובש, מלח ופלפל.
  5. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לה להתבשל בעדינות, ללא מכסה, במשך כ-1.5 עד 2 שעות, תוך ערבוב מדי פעם. זה מאפשר לטעמים להתפתח ולרוטב להסמיך לשלמות.
  6. בזמן שהרוטב רותח, מבשלים את הפסטה המלאה לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומניחים בצד.
  7. לאחר שהרוטב הסמיך לסמיכות הרצויה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  8. מגישים את רוטב הבולונז על פסטה הדגנים המלאים המבושלים, מעוטרים בגבינת פרמזן מגוררת אם רוצים.
  9. תיהנו מהארוחה הדשנה והמזינה הזו עם המשפחה שלכם, וצפו איך כולם חוזרים אחורה לשניות!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן בקלות להחליף את בשר הבקר הטחון בבשר בקר טחון כשר או עוף טחון. כדי להפוך אותו לידידותי לצמחוני, אתה יכול להשמיט את הבשר לחלוטין ולהוסיף ירקות נוספים כגון פטריות או פלפלים לתוספת מרקם וטעם.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מניב כ-6 מנות, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור ארוחות ערב משפחתיות או הכנת ארוחות לשבוע הבא.

זמן הכנה: זמן ההכנה לתענוג הבולונזי הידידותי לילדים הזה הוא כ-30 דקות, עם 2 שעות נוספות לרתיחה, מה שמאפשר לטעמים להתמזג יפה.

רמת קושי: המתכון הזה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לבשלנים מתחילים ולהורים עסוקים שמחפשים ארוחה פשוטה אך טעימה להקציף תוך זמן קצר.

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות