בורגול עם בצל מתכון של אורית לוי
מצרכים בורגול עם בצל:
2 בצלים בינוניים פרוסים לרצועות דקות או קצוצים
חופן חמוציות וחופן צימוקים (לא חייב)
1 בטטה בינונית מגורדת
חופן חמוציות וחופן צימוקים (לא חייב)
כ- 6 כוסות מים רותחים עד כיסוי הבורגול
2 כוסות בורגול שטוף, לא מושרה
1 כף אבקת מרק עוף
מעט מלח ופלפל
כפית חוואייג' או חצי כפית כורכום
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן.
2. לאחר שהבצל מזהיב , מוסיפים את הבטטה המגורדת ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך דקה.
3. מוסיפים לסיר את הצימוקים והחמוציות,ממשיכים בערבוב ונוסיפים את הבורגול השטוף.
4. מוסיפים את מרק העוף,מלח,פלפל,כורכום או חוואייג' וממשיכים בערבוב.
5. מוסיפים את המים הרותחים וממשיכים לערבב.
6. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול במשך 10 דקות עד אשר כל המים נספגים בבורגול.
7. לאחר שכל המים נספגו( כ-10 דקות) מסירים מהאש ומשאירים בצד למשך 5 דקות עם המכסה ולאחר מכן מגישים.
תגובה אחת
אתר מהמם עם מתכונים מיוחדים מאד