בורקיטס בינה מתכון כולל סרטון של שלמה סתו
מצרכים בורקיטס גבינה :
בצק:
350 גרם קמח לבן
חצי שקית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה
ביצה
גביע קוטג' פחות 4 כפות
למילוי:
50 גרם גבינה צהובה קצוצה
4 כפות קוטג'
50 גרם גבינה בולגרית רכה
חצי כפית פלפל
לציפוי:
ביצה
שומשום
אופן הכנה:
1. שמים בקערת המיקסר את המצרכים של הבצק ומפעילים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד.
2. יוצרים כדור, שמים בקערה, מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3. מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על נייר אפיה.
5. קורצים עיגולים ובמרכז כל עיגול שמים את המילוי כפי שהודגם בסרטון.
6. מקפלים וסגרים כל עיגול ומהדקים בעזרת מזלג.
7. מסדרים את הבורקיטס בתבנית עם נייר אפייה.
8. מברישים את הבורקיטס בתבנית עם ביצה ומפזרים שומשום מעל.
9. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבוריקטס מזהיב.
10. מוציאים ומגישים.
למתכונים נוספים של המאפים של שלומי לחצו כאן