בורקיטס גבינה נדיר לשבועות
אבי ולימור ארצי משתפים אותנו במתכון נדיר של בורקיטס גבינות.
מצרכים:
½2 כוסות קמח
½ כפית מלח
¼ כוס שמן
½ כוס מים
½ שקית אבקת אפייה (5 גרם)
מלית:
½ קוביה גבינה בולגרית (125 גרם)
1 חבילה גבינת כנען (500 גרם)
1 חבילה מוצרלה/צהובה מגורדת (200 גרם)
1 ביצה (לא מבושלת)
פלפל (לפי הטעם)
מלח (קורט)
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
בורקיטס גבינות עם תפוחי אדמה מתכון מטורף
בורקיטס מושלם – מתכון מנצח
בורקיטס גבינה מושלם
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה לעיסה אחידה.
2. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים על משטח (לא חייב מקומח כי הבצק מאוד נוח לעבודה).
3. קורצים עיגולים לפי הגודל הרצוי.
4. מערבבים את המלית פירה ועם כפית מניחים על באמצע וסוגרים כמו בסרטון.
5. מהדקים עם מזלג את הקצוות לקבלת צורה יפה וסגירה מושלמת. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
6. מורחים את הבורקיטס עם ביצה טרופה וזורים שומשום.
7. אופים על חום 180 מעלות, כ- 30 דקות עד שמזהיב.