בורקס במילוי בשר מושלם
המתכון באדיבות : אילנית בניזרי
מצרכים להכנת בורקס במילוי בשר:
בצל קצוץ קטן
חצי קילו בשר טחון
חופן כוסברה
כפית כורכום
כפית פפריקה
חופן כוסברה קצוצה
כפית בהרט
פלפל שחור
מלח
בצק עלים
אופן הכנה:
1. מתחילים בהכנת מילוי הבשר: מטגנים את הבצל עד להשחמה,מוסיפים את הכורכום,פפריקה,לאחר מכן מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים בערבוב בעזרת מזלג,מוסיפים את הכוסברה הקצוצה,מלח,בהרט,פלפל שחור ולערבב במשך חצי שעה עד שהבשר משנה את צבעו,מעבירים לקערה ומקררים.
2. על משטח מקומח קלות מרדדים בצק עלים שהוצאנו מהמקרר ומרדדים קלות,בוחרים צורה רצויה(ריבועים או משולשים או כל צורה אחרת וחותכים בהתאם לצורה שבחרנו).
3. את הבצק מורחים בביצה טרופה, מעל שמים במרכז את מילוי הבשר וסוגרים היטב ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה.
4. מורחים את הבורקסים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים עז להשחמה.
מתכון נוסף לבורקס: