דרגו את המתכון
בורקס נייר אורז עם גבינה הם טוויסט טעים וייחודי בבורקס מסורתי. המאפים הקלילים והקריספיים האלה ממולאים בתערובת גבינה שמנת.
איך מכינים בורקס גבינה מדפי אורז – הרכיבים
למילוי:
- 1 1/2 כוסות גבינה מגוררת (כגון פטה, ריקוטה או הגבינה האהובה עליך)
- 1/2 כוס גבינת קוטג'
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- ביצה 1
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה (או עשבי תיבול לבחירה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
עבור גיליונות נייר האורז:
- 10-12 דפי נייר אורז עגולים
- מים חמימים, להשרייה
לציפוי
- 2-3 כפות חמאה מומסת (או שמן זית לאופציה ללא חלב)
איך להכין בורקס דפי אורז – הוראות
- מערבבים בקערת ערבוב 1 1/2 כוסות גבינה מגוררת, 1/2 כוס גבינת קוטג', 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת, 1 ביצה, 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם . מערבבים היטב ליצירת מלית גבינה שמנת. לְהַפְרִישׁ.
- ממלאים צלחת גדולה ורדודה במים חמים.
- בזה אחר זה, טובלים דף נייר אורז במים החמים למשך כ-5-10 שניות עד שהוא מתרכך. היו עדינים כדי להימנע מקריעת נייר האורז.
- הניחו את דף נייר האורז המרוכך על מגבת מטבח נקייה או מגבת נייר כדי להסיר עודפי מים.
- הניחו דף נייר אורז מרוכך על משטח נקי וישר.
- מניחים כף ממלית הגבינה (בערך 1-2 כפות) במרכז דף נייר האורז.
- מקפלים את דפנות נייר האורז על המילוי כדי לכסות אותו.
- מגלגלים את נייר האורז מלמטה כדי לעטוף את המילוי לגמרי, בדומה לגלגול בוריטו.
- מניחים את הבורקה המורכבת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד התפר כלפי מטה.
- חוזרים על התהליך עם שאר דפי נייר האורז ומלית הגבינה.
- לאחר שכל הבורקות מורכבות, מברישים את החלק העליון של כל אחד מהם בחמאה מומסת (או שמן זית לאפשרות נטולת חלב). זה יעזור להם להזהיב ופריכים במהלך האפייה.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
- אופים את בורקות נייר האורז בתנור שחומם מראש במשך כ-20-25 דקות או עד שהן מזהיבות ופריכות.
- מוציאים את הבורקס מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט לפני ההגשה.
- תהנה בורקס נייר האורז שלך עם גבינה כחטיף טעים או מתאבן!
בורקס נייר אורז אלה הן פינוק מענג וייחודי. נייר האורז הופך לפריך להפליא באפייה, ומילוי הגבינה הקרמי מוסיף ניגוד מלוח. הם מהווים תוספת נהדרת לתפריט המתאבנים שלך או כחטיף טעים. תהנה!