דרגו את המתכון
נועם זיגדון משתפת אותנו במתכון שלה לבורקס מבצק שמרים.
מצרכים:
- לבצק
- 2-3/4 כוסות קמח (400 גרם)
- 3/4 כוס חלב
- כף שמרים יבשים
- 1 חלבון
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כוס פטרוזליה קצוצה דק
- ללוש לבצק אחיד
- להתפיח לחצי שעה
- למילוי
- 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
- 3 כפות גבינה לבנה
- 100 גרם גבינה בולגרית
- 1 כף גדושה קורנפלור
- 1 ביצה L
- פלפל שחור מלח
- תוספות:
- גבינה צהובה
- טבעות זיתים
- פטרוזיליה
אופן הכנה:
- לערבב לתערובת אחידה .
- לחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים .
- לפתוח כל כדור לריבוע בעובי 1/2 ס"מ .
- לחלק ל-9 ריבועים .
- למלא כל ריבוע במילוי .
- לסגור למשולש .
- להדק היטב את הקצוות .
- להבריש בחלמון + כפית חומץ .
- לפזר שומשום .
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180° כ-25 דקות