5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
בורקס פילו גבינה היא מתאבן או חטיף מענג הכולל גבינת שמנת עטופה בשכבות של מאפה פילו פריך. המתכון הזה מציע איזון מושלם בין מרקמים וטעמים, כשהמאפה החום-זהוב מפנה את מקומו למילוי גבינה חמימה ודביקה.
איך מכינים גבינת פילו בורקס – המרכיבים
- 200 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 100 גרם גבינת ריקוטה
- 2 ביצים
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
- קליפה מגוררת מלימון 1
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 6 דפים של מאפה פילו
- 50 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת
- שומשום לקישוט
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית החליפו את גבינת הפטה בחלופה של פטה טבעונית או טופו והשתמשו בתחליף ביצה טבעוני.
- השתמשו במאפה פילו ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן של המתכון.
- שלבו עשבי תיבול שונים כגון שמיר או בזיליקום לתוספת טעם.
איך להכין בורקס פילו גבינה – שלב אחר שלב
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערת מיקסר את גבינת הפטה המפוררת, גבינת הריקוטה, הביצים, גבינת פרמזן מגוררת, פטרוזיליה טרייה קצוצה, גרידת לימון, מלח ופלפל.
- מערבבים את החומרים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- פורסים דף אחד של בצק פילו על משטח עבודה נקי ומברישים אותו קלות בחמאה מומסת.
- מניחים מעל עלה נוסף של בצק פילו ומברישים אותו גם בחמאה מומסת. חזור על הפעולה עד שתהיה לך ערימה של 3 דפים של בצק פילו.
- מזלפים את תערובת הגבינה לאורך קצה אחד של ערימת בצק הפילו, ומשאירים גבול קטן.
- מגלגלים את בצק הפילו על תערובת הגבינה, מקפלים פנימה את השוליים כדי לעטוף את המלית לגמרי.
- ממשיכים לגלגל את המאפה עד לקבלת צורת בול הדוק.
- מברישים את החלק החיצוני של בול בול גבינת הפילו בחמאה מומסת ומפזרים שומשום.
- חוזרים על התהליך עם יתרת בצק הפילו ותערובת הגבינה.
- מניחים את בולי גבינת הפילו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שמאפה הפילו זהוב ופריך.
- מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שפורסים למנות.
תיהנו מבורקס פילו גבינה, עם מראה חיצוני פריך ופנים גבינתי טעים.
מתכון זה מיועד לשרת 4-6 אנשים כמתאבן או חטיף.