בייגלה ירושלמי בטעם מושלם וממכר
ליל בן דוד בדש משתפת אותנו במתכון מושלם לבייגלה ירושלמי
מצרכים:
½ קילו קמח (מנופה)
1 כף שמרים יבשים
½ כף מלח
3 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
1 ½ כוסות מים (פושרים)
לציפוי:
שומשום / קצח / זעתר (מערבבים בתבנית מלבנית)
מים (בתבנית מלבנית)
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
פרעצל – מתכון בייגלה של פעם
בייגלה ירושלמי מתכון מנצח
בייגלה (פרעצל) מתכון של תומר תומס
מתכון נוסף:
אופן ההכנה:
1. שמים לתוך קערה את כל המצרכים וללוש היטב למשך 7-10 דקות עד שמקבלים בצק חלק וקצת דביק. (לא חייב מיקסר)
2. משמנים מעט קערה גדולה. מעבירים את הבצק לקערה המשומנת 3. ומשמנים גם את פני הבצק ומפזרים קצת קמח מעל
. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. לאחר התפחה, מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מרטיבים את הידיים שיהיה נוח לעבוד עם הבצק
5.מדליקים תנור לחום הכי גבוה, 250 מעלות. ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
6. לוקחים כדור בצק, מרדדים לעלה, ומגלגלים ואז יוצרים רצועה ארוכה ודקה. סוגרים את הרצועה לאליפסה.
7. טובלים את הבייגלה בתבנית עם המים, מוציאים ומיד טובלים בתבנית עם השומשום, מפזרים מלח גס מעל הבייגלה לפני שנכניס לאפיה.
8. מניחים את הבייגלה בתבנית אפייה. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות או עד שהבצק משחים.
9. מוציאים מהתנור (ומברישים מיד את הבייגליים בשמן זית משני הצדדים לא חובה)
10. נותנים להם מנוחה של כ-10 דקות. לאכול עם מעט שמן זית וזעתר , או מתבלים.