תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לבייגלה (פרעצל)
מצרכים:
חצי ק"ג קמח (4 כוסות חד פעמי לשתיה חמה)
כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כף מלח
כוס וחצי מים פושרים (כוס חד פעמי לשתיה חמה)
לתפיחת הבייגל:
ליטר וחצי מים
3 כפות סילאן (או סוכר חום)
כף סודה לשתיה
לציפוי הבייגלה:
שומשום/מלח/זעתר
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
בייגלה ירושלמי בטעם מושלם וממכר
פרעצל – מתכון בייגלה של פעם
בייגלה ירושלמי מתכון מנצח
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הבייגלה (פרעצל):
אופן הכנה:
1. שמים בקערת המיקסר את הקמח,שמרים,מלח,סוכר ומים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
2. מוציאים את הבצק המוכן מכסים ומתפיחים למשך 15-20 דקות.
3. בזמן שהבצק תופח שמים בסיר ליטר וחצי מים וסילאן ומביאים לרתיחה.
4. לאחר תפיחה מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים.
5. מרדדים כל חתיכה לנקניק כפי שמוצג בסרטון ויוצרים צורת בייגל (הכל מוצג בסרטון).
6. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את הסודה לשתיה ומתפיחים את הבייגלה שהכנו למשך 1-2 דקות (מוצג בסרטון) ואז מעבירים בעדינות לתבנית עם נייר אפיה.
7. מחממים תנור ל-220 מעלות מצב טורבו.
8. מצפים את הבייגלה בשומשום/זעתר/ מלח (לפי העדפה שלכם) ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים עד להזהבה של הבייגלה (12-15 דקות) ומגישים.