ביסקוטי מתכון מנצח מושלמת לקפה
ביסקוטי הן עוגיות איטלקיות קשות וקראנצ'יות. הן עשויות בדרך כלל מקמח, סוכר, ביצים, אבקת אפייה, ואגוזים כמו שקדים, פיסטוקים או צנוברים. העוגיות נאפות פעמיים, מה שהופך אותן לקשות ועמידות.
ביסקוטי משמשים לעתים קרובות כבסיס לטירמיסו, קינוח איטלקי מסורתי. הם גם יכולים לשמש כחטיף או קינוח בפני עצמו.
ביסקוטי הם עוגיות פופולריות ברחבי העולם. ניתן למצוא אותן במאפיות ובחנויות מזון ברחבי העולם.
הנה כמה עובדות מעניינות על ביסקוטי:
המילה "ביסקוטי" מגיעה מהמילה הלטינית "bi-sectus", שמשמעותה "נאפה פעמיים".
ביסקוטי הומצאו לראשונה באיטליה במאה ה-15.
ביסקוטי משמשים לעתים קרובות כצידה לדרך למסעות ארוכים, מכיוון שהם עמידים וקלים לשמירה.
ביסקוטי יכולים להיכנס במגוון טעמים, כולל שוקולד, אגוזים, פירות יבשים ותבלינים.
מתכון של כרמלה פרדו.
מצרכים:
3 כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
כוס סוכר (חצי לבן חצי חום)
2 סוכר וניל
קליפה מגורדת מתפוז שלם
4 ביצים
2 כפות ליקר תפוזים (או אחר)
3 כוסות פירות יבשים קצוצים ואגוזים כמו משמש, שזיף, חמוציות, דובדבנים, פיסטוק, שקדים, לוז וכו.
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
ביסקוטי מתכון שתמיד מצליח
עוגיות ביסקוטי מתכון מדהים
עוגיות ביסקוטי מושלמות – תומר תומס
עוגיות ביסקוטי מתכון – חן במטבח
אופן הכנה:
1. שמים את כל היבשים בקערת המיקסר עם וו גיטרה. את הביצים והליקר מערבבים יחד ומוסיפים לקמח. מעבדים מעט ומוסיפים את הפירות והאגוזים מערבבים עד לאיחוד העיסה.
2. בידיים רטובות מעצבים כיכרות ארוכים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. ( לא קרוב אחד לשני כי זה תופח).
3. אופים בחום 170 מעלות עד שמזהיב יפה כ 25 דקות.
4. מוצאים ומצננים מעט לוקחים כיכר ופורסים על קרש חיתוך עם סכין חדה וטובה, לפרוסות דקות ומניחים שוב בתבנית בשכבה אחת אופים בחום 150 מעלות לעוד 10-15 דקות עד שמתייבש ומזהיב יפה.
5. לצנן ולאחסן בכלי אטום.
ולזלול בכייף👌👌👌