בסטיל עם ביצה קשה (קציצות פירה טעימות)
המתכון באדיבות: אילנית בניזרי
מצרכים להכנת בסטיל עם ביצה קשה:
4 בצים קשות פרוסות
8 תפוחי אדמה
צלחת עם קמח לבן( בפסח ניתן להחליף עם קמח מצה )
שמן לטיגון עמוק
2 בצים טרופות בתוספת כף מים מעט מלח וכפית רסק עגבניות
מלח
רבע כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
כפית כוסברה יבשה
אופן ההכנה:
1. מרתיחים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים,מקלפים ומצננים.
2. מועכים את תפוחי אדמה לפירה ומתבלים כורכום,מלח,כוסברה יבשה,פלפל שחור גרוס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מהתערובת שהכנו יוצרים כדורים בגודל של כדור טניס,,משטחים על היד,מוסיפים פרוסה של ביצה קשה במרכז,סוגרים מכל הצדדים,מגלגלים מעט ומשטחים.
4. כל קציצה טובלים בקמח ולאחר מכן מצפים בביצים הטרופות.
5. מטגנים כל קציצה במשך 2 דקות עד להזהבה משני הצדדים,מוציאים למגש עם נייר סופג ומגישים.
מתכון נוסף לבסטיל לובי: