חיפוש

בצל ממולא באורז וכבדי עוף ברוטב רימונים וסילאן

בצל ממולא באורז וכבדי עוף ברוטב רימונים וסילאן של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון מושלם לבצל עם מילוי של אורז וכבדי עוף ברוטב של רימונים עם סילאן, מתכון חגיגי במיוחד של תומר תומס

מצרכים:
4 בצלים גדולים מקולפים וליצור חתך עד המרכז כפי שהוצג בסרטון
250 גרם כבד עוף צלוי קצוץ
חצי חבילה כוסברה קצוץ
4-5 גבעולים של בצל ירוק קצוץ
250 גרם אורז עגול חלוט במים חמים ושטוף (5 דקות במים רותחים, מסננים ושוטפים)
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית כמון
מעט שמן
2 שיני שום קצוצות
1 כף רכז רימונים
1 כף סילאן

אופן הכנה:
1. בסיר מרתיחים מים ומוסיפים כפית מלח לאחר רתיחה מבשלים את הבצלים למשך5-10 דקות עד לריכוך.
2. מתחילים בהכנת המילוי,בקערה שמים את האורז העגול,כוסברה ובצל ירוק,כבד קצוץ,חצי כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור גרוס וכפית כמון,מעט שמן ומערבבים לתערובת אחידה.
3. לאחר 5 דקות מוציאים את הבצל מהמים החמים ושוטפים במים חמים על מנת לקרר אותו,שומרים חלק מהמים לרוטב.
4. לאחר שהבצל התקרר,מורידים את הכבה הראשונה ומפרידים את הבצל לשכבות,את החלקים הקטנים שנשארים נהבצל,ניתן לקצוץ ולהוסיף למילוי.
5. שמים כף מילוי במרכז עלה הבצל שיצרנו ומגלגלים ומניחים עם הקיפול כלפי מטה בסיר.
6. מתחילים בהכנת הרוטב,מהמים שבישלנו את הבצל לוקחים 5 מצקות ושמים בקערה,מוסיפים את שיני השום הקצוצות ואת הרכז רימונים והסילאן,מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס,מערבבים היטב ושופכים לסיר עם הבצלים הממולאים ושמים מעל צלחת הפוכה למנוע מהממולאים לזוז ושמים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה.,יש לוודא במהלך האפייה שתמיד יש נוזלים.
7. לאחר שעה מוציאים ומגישים.

סרטון שמדגים את כל שלבי ההכנה של הבצלים במילוי אורז וכבדי עוף:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות