היי, כוכבי רוק במטבח! היום אנחנו צוללים לתוך העולם המופלא של הבצק – לא סתם בצק, אלא כזה שעוטף מילויים טעימים כמו שמיכה נעימה.
מקור המתכון:
המתכון הזה הוא יצירת מופת קולינרית, עם שורשי המקור למסורות מחממות הלב של טוב בישול ביתי. דמיינו את זה: בצק רך וכרית חובק אוסף סודי של מילויים טעימים, מה שהופך כל ביס לפרץ של טעם. מושלם לארוחות ערב משפחתיות, בראנץ', או סתם מפגש פינוק סולו.
רשימת רכיבים:
3 כוסות קמח לכל מטרה
1 כוס מים חמימים
2 כפות שמן זית
1 כף סוכר
2 כפיות שמרים יבשים פעילים
1 כפית מלח
הוראות הכנה:
- בקערה קטנה מערבבים מים חמים, סוכר ושמרים. תן לזה לשבת בערך 510 דקות עד שהוא מקבל קצף כולו. זה השמרים המתעוררים ומתכוננים למסיבה.
- בקערת ערבוב גדולה זורקים פנימה את הקמח והמלח. תן לזה ערבוב מהיר כדי להכיר.
- יוצקים את תערובת השמרים המופעלים לקערת הקמח. מוסיפים שמן זית. עכשיו, ערבבו אותו עם כפית או עם הידיים. ללוש אותו כאילו אתה נותן לו עיסוי מיני. המשיכו כך עד לקבלת כדור בצק חלק ואלסטי.
- מכסים את הקערה במטלית לחה ונותנים לה להתפחה במקום נעים וחמים. זהו זמן מדיטציית הבצק הניחו לו להכפיל את נפחו, שאמור לקחת כשעה.
- לאחר שהבצק הכפיל את עצמו (זה כמו קסם!), חוררים אותו. מחלקים אותו ל12 מנות בגודל שווה. מגלגלים אותם לכדורים אלה יהיו נושאי הטעימות העתידיים.
- על משטח מקומח מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר של כ15 ס"מ (6 אינץ'). אתה רוצה שהם גדולים מספיק כדי להחזיק מילוי הגון אבל לא גדול מדי שאתה המום.
- עכשיו, החלק המהנה! כפית את המילוי האהוב עליך על חצי אחד של כל עיגול בצק. היו נדיבים אך לא חמדנים מדי עליכם לאטום את כיסי השמחה הללו.
- מקפלים את החצי השני של הבצק על המילוי, יוצרים צורת חצי ירח. לחץ על הקצוות בעזרת מזלג או באצבעותיך כדי לאטום אותו היטב. אף אחד לא אוהב מילוי בורח.
- תן לתענוגות הממולאים שלך לקחת אוויר לעוד 1520 דקות. הם שוב עולים, מתכוננים לזרוח בתנור.
10.מחממים את התנור ל180 מעלות צלזיוס. הכניסו את הפלאים הממולאים האלה פנימה ותנו להם להיאפות במשך 20-25 דקות או עד שהם מזהיבים ומריחים כמו אושר טהור.
- תנו ליצירות שלכם כמה דקות להתקרר. לאחר מכן, צללו פנימה והתענג על תוצר הבצק שלכם!
הנה לכם, הדרך אל הטוב הממולא. עכשיו, צאו לכבוש את המטבח!
יתרונות תזונתיים:
לא רק שהבצק הזה הוא קנבס ליצירתיות קולינרית, אלא שהוא גם מגיע עם כמה הטבות תזונתיות. עמוס בפחמימות מורכבות מהקמח, הוא מספק דחיפה אנרגטית מתמשכת. שמן זית מוסיף שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב, בעוד שמרים מביאים ויטמיני B לתערובת. זה מנצח עבור בלוטות הטעם שלך והרווחה שלך!
כמות:
מתכון זה מניב מספיק בצק לכ12 תענוגות ממולאים, מה שהופך אותו למושלם לארוחה משפחתית דשנה או מפגש חברים. אתה יכול בקלות להתאים כמויות עבור קהל קטן או גדול יותר.
זמן הכנה:
תתכוננו לקצת טיפול במטבח! האקסטרווגנזה להכנת הבצק נמשכת בערך 1.5 עד 2 שעות, כולל זמן ההתפחה. אז, קחו את הסינר האהוב עליכם ובואו נצא למסע הקולינרי הזה.
רמת קושי:
אל תפחד, חבר הרפתקן במטבח! מתכון זה נכנס לקטגוריית הבינוני. זה לא טיול בפארק, אבל זה גם לא טיפוס על הר האוורסט. עם קצת סבלנות ומפזר קסם במטבח, תכבשו אותו כמו מקצוענים.
אפשרויות חלופיות:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, אל חשש! החלף שמן זית בשמן צמחי כדי לשמור על כשרות. בנוסף, שקול להשתמש במילוי על בסיס צמחי עבור טוויסט צמחוני. הבצק הוא הקנבס שלך צבע אותו בטעמים המתאימים לחיך.
טיפים וטריקים:
- הטמפרטורה חשובה: ודאו שהמים שלכם חמים, לא חמים. שמרים הם יצור עדין, וטמפרטורות קיצוניות עלולות להתעסק עם המוג'ו שלו.
- לתפוח וברק: מניחים לבצק לתפוח במקום חמים וללא גירוי. טיפ מקצוען: הפעל את התנור למצב הנמוך ביותר למשך דקה, ולאחר מכן כבה אותו והניח את הבצק פנימה לתפיחה.
- היו יצירתיים: התנסו במילויים שונים! בין אם הוא מלוח או מתוק, הבצק יכול לחבק מגוון טעמים. תרד ופטה, שוקולד ואגוזי לוז תנו לבלוטות הטעם שלכם להוביל את הדרך.
- סגור את העסקה: בעת עטיפת המילויים שלך, הקפד על אטימה נאותה. אף אחד לא אוהב כיס בצק דולף!