בצק לפיצה בטאבון ללא התפחה: מתכון קל לבצק אוורירי
דבר בטוח! בואו נכין בצק פיצה טעים אפוי בתנור קל, מהיר וכל כך טעים! המתכון הזה מושלם לאותם זמנים שבהם אתה משתוקק לפיצה תוצרת בית אבל לא רוצה לחכות עד שהבצק יתפח.
מקורו בלב איטליה, שם הפיצה שולטת, מתכון זה לוכד את המהות של הכנת פיצה מסורתית תוך שהוא מציע טוויסט נוח. רק עם קומץ מרכיבים וקצת ערבוב, יהיה לך קנבס מושלם לתוספות האהובות עליך תוך זמן קצר.
רכיבים:
- 300 גרם קמח לכל מטרה (בתוספת תוספת לפיזור)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1 כף שמן זית
- 150 מ"ל מים חמימים
- 1 כפית עשבי תיבול יבשים (לא חובה, לתוספת טעם)
הוראות שלב אחר שלב:
- מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס ומניחים בתוכו תבנית אפייה או אבן פיצה כדי להתחמם.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר ועשבי התיבול היבשים (אם משתמשים). מערבבים היטב לפיזור אחיד של החומרים.
- יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח ומוסיפים את שמן הזית והמים החמים.
- בעזרת כף עץ או ידיים מערבבים הכל יחד עד שנוצר בצק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים, ואם הוא דביק מדי, מוסיפים עוד נגיעה בקמח.
- לאחר שהבצק מתאחד, הופכים אותו על משטח מקומח קלות ולשים אותו כ-5 דקות עד שהוא חלק ואלסטי.
- מרדדים את הבצק לעיגול, בקוטר של כ-12 סנטימטרים, או כל צורה שמתאימה לתבנית האפייה או אבן הפיצה שלכם.
- מעבירים בזהירות את הבצק המרודד על תבנית האפייה או אבן הפיצה שחוממת מראש.
- עכשיו מגיע החלק המהנה – הוסף את התוספות האהובות עליך! בין אם אתה חובב מרגריטה קלאסי או אוהב להעמיס ירקות, הבחירה היא שלך.
- לאחר הכיסוי, הכניסו את הפיצה לתנור ואפו במשך 12-15 דקות, או עד שהקרום מזהיב והתוספות מבעבעות וטעימות.
- הוציאו מהתנור, הניחו לו להתקרר במשך דקה או שתיים, ואז חתכו אותו לפרוסות ותיהנו מיצירת המופת הביתית שלכם!
אפשרויות חלופיות:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו בקלות להחליף את הקמח הרגיל בחלופה בעלת תעודת כשרות או ללא גלוטן. רק הקפידו להתאים את כמות המים לפי הצורך, שכן קמחים שונים עשויים לספוג נוזלים בצורה שונה.
יתרונות תזונתיים:
- בצק פיצה זה מכיל אגרוף תזונתי, ומציע איזון טוב של פחמימות, חלבונים ושומנים בריאים.
- ניתן להחליף קמח חיטה מלא בתכולת סיבים גבוהה יותר, ושימוש בשמן זית מוסיף שומנים חד בלתי רוויים מועילים.
- בנוסף, יש לך שליטה על התוספות, מה שמאפשר לך להעמיס על ירקות לתוספת ויטמינים ומינרלים.
כמות: מתכון זה מכין מספיק בצק לפיצה אחת בגודל 12 אינץ', המשרתת 2-4 אנשים בהתאם לתיאבון.
זמן הכנה: מההתחלה ועד הסוף, אתה מסתכל על כ-30 דקות, מה שהופך אותו למושלם לארוחת ערב מהירה של שבוע או למסיבת פיצה ספונטנית.
רמת קושי: המתכון הזה נכנס לקטגוריה הקלה. זה ידידותי למתחילים ואינו דורש שום טכניקות או ציוד מפוארים.
טיפים להצלחה:
- לקבלת קרום פריך יותר, אופים מראש את הבצק 5-7 דקות לפני הוספת התוספות.
- אל תעמיס את הפיצה שלך בתוספות, מכיוון שהדבר עלול להכביד על הקרום ולגרום לו להיות רטוב.
- התנסו עם עשבי תיבול ותבלינים שונים בבצק לתוספת טעם. רוזמרין, טימין או אבקת שום הם כולם אפשרויות נהדרות.
- אם אין לכם שמן זית בהישג יד, אפשר להשתמש בחמאה מומסת או בשמן צמחי כתחליף.
- שאריות בצק ניתן לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור במקרר ליום-יומיים, או להקפיא לאחסון לטווח ארוך יותר. פשוט תן לזה להגיע לטמפרטורת החדר לפני השימוש.
- עם המתכון הפשוט והרב-תכליתי הזה של בצק פיצה, תוכלו להגיש פיצות ביתיות טעימות תוך זמן קצר. אז אספו את המרכיבים שלכם, חממו את התנור הזה מראש והתכוננו להרשים את החברים והמשפחה עם הכישורים הקולינריים שלכם! תאבון!