הפיצה המושלמת – מתכון לבצק פיצה מדהים ללא שמרים!
אם אתם חובבי פיצה, בוודאי שמעתם על מגוון הבצקים השונים המעטרים את הפיצות האהובות עלינו. אבל מה אם נגיד לכם שישנו מתכון לבצק פיצה שממנו תוכלו להכין פיצה אגדה שמהירה, קלה להכנה ואתם לא צריכים להמתין לשמרים שיתפחו? נשמע לא יאמן? אז תתחילו להרגיש את הריח המדהים של בצק פיצה שיתפשט ברחבי הבית. היום אנחנו הולכים להודיע על סיומה של טרגדיה: "לא יהיה לי הזמן להכין פיצה!" – בעזרת הבצק הממכר והמשגע הזה! אתם מוזמנים להצטרף אלינו למסע טעימות מהפיצה הטובה ביותר שיש!
זמן הכנת המתכון
- סך הכל: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו מתקדמים לשלב ההכנה, אז בואו נתחיל במרכיבים שדרושים להכנת הבצק הזה. את הבצק הזה אנחנו יכולים להכין בקלות, ואין צורך בשמרים או בלחכות כי הרכיבים כל כך פשוטים ובסיסיים שאתם בוודאי כבר מכירים אותם.
- 2 כוסות קמח לבן מסנן (או קמח חצי חצי עם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1 כוס מים קרים
- 1/3 כוס שמן זית איכותי
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה (המשדרגת את הבצק)
- 1/2 כפית סוכר (זה מה שיעזור לבצק להיות נעים יותר)
- רוטב עגבניות איכותי למריחה
- גבינה צהובה מגורדת
- תוספות לבחירתכם: זיתים, פפרוני, פטריות, בצל, פלפלים, או כל דבר חמוץ-מתוק שתרצו!
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הגבינה הצהובה בגבינת צמחית או פשוט לוותר עליה לגמרי. כמו כן, ניתן לשדרג את המנה עם קמח כוסמין – זה מקנה לבצק טעם אגדי ובריאותי! ואם אתם רוצים לרענן את הבצק, אפשר לערבב לתוכו עשבי תיבול כמו אורגנו או טימין.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לקחת את כל הרכיבים ולהתחיל את ההכנה. אחרי שתשלימו את כל השלבים, המבקרים שלכם יחשבו שאתם שפים מקצועיים, תאמינו לי!
- בצק מסודר: בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, הסודה והמלח.
- להוסיף נוזלים: יוצקים פנימה את המים והשמן ומערבבים עד שהבצק מתאחד.
- לשימוש ידיים: מקמחים את הידיים ולשים את הבצק במשך כ-5 דקות עד שהוא הופך לאוורירי ונעים.
- מנוחה קטנה: מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד במשך 10 דקות כדי שיתגבש.
- לרצועות: כשמניחים בצד, מכינים את התוספות: חותכים את הירקות והבשרים באורך מדויק.
- מרדדים: לאחר מנוחת הבצק, מרדדים אותו לעובי הרצוי ואנחנו ממליצים שלפחות 1 ס"מ.
- מריחת רוטב: מניחים את הבצק המרדד על תבנית משומנת ויוצרים שוליים. מורחים על הבצק רוטב עגבניות בכמות שמדברת אליכם.
- מוסיפים גבינה: מפזרים גבינה גרוסה מעל ומקשטים בתוספות שבחרתם.
- אופים: מחממים את התנור מראש ל-220 מעלות ואופים את הפיצה במשך כ-15-18 דקות או עד שהגבינה מבעבעת והפיצה משגעת!
- מגישים: מצננים מעט וחותכים לפיסות. בזהירות – כי זה מאוד מאוד ממכר!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשזה מגיע לפיצה, היצירתיות היא אינסופית! ישנם כך הרבה אפשרויות לשדרוג. נסו להוסיף רוטב פסטו על הבצק לפני הרוטב או אפילו לשים פרוסות של גבינת פטה מעל. אפשר לשדרג עם ירקות קלויים כמו קישואים חלוטים או תרד סלט. ולא לשכוח תבלינים – פפריקה חריפה יכולה לעשות פלאים על שכבת הגבינה. גם מלח ים גס מפוזר על פני הפיצה ייתן טוויסט מעניין!
שאלות ותשובות
איך מופיעה ההשפעה של הסודה לשתייה על הבצק?
הסודה לשתייה היא למעשה סוד הקסם! היא משפרת את מרקם הבצק ונותנת לו אווירוב בלתי ייאמן, מה שמקנה לבצק את הטקסטורה הגבוהה והנימוחה.
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח אחר?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח חצי חצי עם קמח תפו”א או קמח כוסמין. זה ייתן טעם עשיר יותר ויהיה מושלם גם לגרסה ללא גלוטן.
מה אני יכול להוסיף לבצק כדי שהוא יהיה טעים יותר?
כמובן! הוספת עשבי תיבול כמו אורגנו או תימין בעת הכנת הבצק תעניק טעם ממש עשיר ואגדי.
אפשר לאפות את הפיצה על אבן פיצה?
בהחלט! אם יש לכם אבן פיצה, היא תשפר מאוד את איכות הבצק ותעניק לו פריכות אגדה.
האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
אפשר בהחלט! פשוט הכניסו את הבצק המוכן לעטיפה והניחו במקרר עד יום למחרת.
מה אם אני רוצה להכין פיצה קטנה יותר?
באופן כללי, אפשר לחלק את הבצק לשני חלקים ואז להכין שתי פיצות בינוניות או אפילו פיצות אישיות.
מה אם אין לי מים קרים?
אין בעיה! פשוט השתמשו במים רגילים והכל יצא מצוין.
למה חשוב לאפות את הפיצה בחום גבוה?
טמפרטורה גבוהה מבטיחה שהבצק יתפוס את האוויר ויתייבש בצורה מושלמת, דבר שגורם לו להיות אוורירי ולא כבד מדי.
אני רוצה להכין פיצה מתוקה – איך אני עושה את זה?
שימוש בבצק הזה יאפשר לכם להכין פיצה מתוקה בעזרת רוטב שוקולד או קצפת עם פירות טריים!
האם ניתן ל freezer את הבצק?
בהחלט! אפשר לשמור את הבצק מקופל בניילון נצמד במקפיא עד שלושה חודשים.
אנחנו במערכת ממליצים בחום לשתף את המתכון המדהים הזה עם המשפחה והחברים. אין דבר כמו לחלק את התלהבות ממאכלים טעימים ומפנקים! תהנו מחוויית הבישול ואל תשכחו: מכל לב של פיצה עשויה באהבה, אפשר ליצור זיכרונות של אוכל ביתי שאין להם תחליף!