בצק פיצה מהיר ב-5 דקות – מתכון מושלם לכל חובבי הפיצה
פיצה היא אחת המנות האהובות ביותר בעולם, ויש סיבה לכך. היא טעימה, עשויה מחומרי גלם איכותיים, ואפשר להוסיף לה כל תוספת שאוהבים. אבל מה לעשות אם אתם רוצים פיצה עכשיו, אבל אין לכם זמן להמתין לתהליך ההתפחה הארוך?
הפתרון הוא בצק פיצה מהיר ב-5 דקות. מתכון פשוט וקל להכנה, שאפשר להכין אותו בקלות בבית. הבצק הזה רך ועסיסי, עם קרום פריך, והוא מושלם לכל סוגי הפיצות.
מקור המתכון
מקור המתכון הזה אינו ידוע בוודאות, אבל הוא כנראה הומצא באיטליה, מולדתה של הפיצה. המתכון המקורי כלל קמח, מים, שמרים, מלח, וקצת שמן זית. עם הזמן, המתכון עבר שינויים והתאמות, וכיום ישנן אינספור גרסאות שונות של בצק פיצה.
יתרונות תזונתיים
בצק פיצה הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. קמח תופח, שהוא אחד המרכיבים העיקריים של בצק פיצה, הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, ומינרלים כמו מגנזיום, ברזל, וזרחן.
בנוסף, גבינה, שהיא מרכיב נוסף שכיח בפיצה, היא גם מקור טוב לחלבון, סידן, ויטמין A, וויטמין D.
כמובן, כמות הרכיבים התזונתיים בבצק פיצה תלויה גם בתוספות שמוסיפים לה. אם אתם בוחרים להוסיף לתוספות בריאות, כמו ירקות, פירות, או דגנים מלאים, תוכלו לשפר עוד יותר את הערך התזונתי של הפיצה שלכם.
טיפים:
- אם אתם רוצים לקבל בצק רך יותר, תוכלו להוסיף כף של שמן זית נוספת.
- אם אתם רוצים לקבל בצק פריך יותר, תוכלו להוסיף כף של קמח תופח נוספת.
- אתם יכולים להוסיף לתוספות כל מה שאתם אוהבים, כמו ירקות, פסטה, או רטבים שונים.
מתכון של ריקי פרח.
מצרכים:
לבצק:
3 כוסות קמח תופח
1 גביע גבינה לבנה 250 גרם
¼ כוס חלב
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
לרוטב: (אפשר גם כל רוטב אחר שרוצים):
1 קופסת עגבניות מרוסקות 400 גרם
2 שיני שום
מעט טימין
מעט בזיליקום
פלפל שחור
מלח
אופן הכנה:
1. נחמם תנור ל-170 מעלות.
2. נערבב את החומרים לבצק יחד עד לקבלת בצק ונחלקו לכדורים.
3. כעת נכין את רוטב הפיצה – מניחים במחבת עם שמן זית את השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.
4. נרדד את הבצק לגודל הרצוי ונמרח ברוטב שלנו, נפזר גבינה צהובה ונשים תוספות שאוהבים.
5. מכניסים לאפייה על 170 מעלות למשך רבע שעה בערך.
מתכון לפיצות מנצחות מבצק שמרים – רק 20 דקות התפחה! – פינת האוכל של סיון