ירון ידעי משתף אותנו במתכון שלו לבקלאווה פרגיות חגיגית.
מצרכים:
- 4 כפות שמן
- 2 בצלים קצוצים
- 6 יחידות סטייק פרגית קצוצה
- חצי כפית מלח
- חצי כוס צימוקים
(ניתן להחליף בכל פרי יבש שאוהבים) - חצי כוס נענע קצוצה
- 2 כפית סילאן
- 1 חבילה עליי פילו
- שמן קוקוס למריחה
- פירורי לחם להפרדה
אופן הכנת המילוי:
לחמם מחבת, להוסיף 4 כפות שמן רגיל,
להוסיף 2 בצלים קצוצים, לטגן עד להזהבה יפה.
להוסיף 6 יח' סטייק פרגית חתוך לקוביות,
לטגן כ 2 דקות, להוסיף חצי כפית מלח,
חצי כוס צימוקים, חצי כוס נענע קצוצה,
2 כפות סילאן,
לערבב טוב ולבשל כ 4 דקות שיצטמצם הנוזלים, ומוכן
ניתן להוסיף פיצוחים שאוהבים.
הרכבת הבקלאווה:
למרוח תבנית גדולה בשמן קוקוס,
להניח עלה 1 פילו לשמן מלמעלה,
לפזר מעט פירורי לחם,
ולהמשיך בתהליך הזה עם חצי חבילה
לפחות 6 עלים.
לסדר בשכבה אחידה את המליתת
להניח עוד עלה ושוב שמן קוקוס ומעט פירורי לחם. להמשיך כך עם החצי האחרון של החבילה .
את העלה האחרון מורחים טוב
בשמן קוקוס, מהדקים מעט עם הידיים,
חותכים למנות בצורה שאוהבים,
מכניסים לתנור שחומם מראש,
170 מעלות, 30-40 דקות
עד להזהבה יפה . ומוכן
המון הצלחה חברים שלי
באהבה לכולם?
בתיאבון
שלכם ירון ידעי ??
סרטון שמדגים את כל שלבי הכנת המתכון: