דרגו את המתכון
מירב דהן משתפת אותנו במתכון שלה לבריוש איטלקי במילוי קצפת(מריטוצו).
- 1 קילו קמח רגיל
- 2 כוסות מים
- 130 גרם חמאה רכה
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות שמרים טריים
- 3 יחידות ביצים L
- 1 כפית מלח
- גרידה מקליפת לימון אחד
- ½ כפית תמצית וניל
לציפוי:
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 חלבון
- כמה טיפות מיץ לימון
לקרם:
- 2 גביעים שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת הלחמניות – בקערת מיקסר עם וו גיטרה נשים את הקמח ונוסיף לו בהדרגת את המים תוך כדי לישה. נמשיך בערבוב של כל החומרים עד שמקבלים בצק.
- נוסיף את השמרים ואז נוסיף את הסוכר, ביצים, תמצית וניל וגרידת לימון, ונמשיך ללוש.
- כשהבצק כבר מתחיל להתאחד, נוסיף את החמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת לחלוטין. אחרי זאת מוסיפים את המלח וללוש עד שמקבלים בצק אחיד ונוזלי.
- נכסה את הקערה בניילון נצמד ונתפיח במקרר במשך 12 שעות לפחות.
- נוציא את הבצק מהמקרר ונעביר למשטח מקומח היטב. ללוש את הבצק ולעבד אותו לצורת כדור.
- נחלק את הבצק לכדורים קטנים של 70 גרם כל אחד, ונניח בתבנית עם נייר אפיה במרווחים. נכסה ונתפיח כמעט עד להכפלת הנפח.
- אחרי זאת מכניסים לתנור על 190 מעלות עד הזהבה.
- נכין את הציפוי על ידי הכנסת כל החומרים לסיר קטן ובישול על אש נמוכה. נערבב בלי הפסקה עד שנוצר קצף בהיר.
- כשהלחמניות התקררו, נטבול צד אחד העליון בציפוי ומניחים להתקרר.
- בינתיים מקציפים את ה-2 שמנת מתוקה ללא סוכר וללא תוספות, לקצף יציב.
- חותכים את הלחמניה לא עד הסוף וממלאים בקרם, מיישרים את הקרם שיהיה חלק.
- מפזרים אבקת סוכר מעל.
מתכון נוסף לבריוש איטלקי במילוי קצפת: