חיפוש

בריוש איטלקי במילוי קצפת – מריטוצו

בריוש איטלקי במילוי קצפת מריטוצו
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מירב דהן משתפת אותנו במתכון שלה לבריוש איטלקי במילוי קצפת(מריטוצו).

  • 1 קילו קמח רגיל
  • 2 כוסות מים
  • 130 גרם חמאה רכה
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים טריים
  • 3 יחידות ביצים L
  • 1 כפית מלח
  • גרידה מקליפת לימון אחד
  • ½ כפית תמצית וניל

לציפוי:

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 חלבון
  • כמה טיפות מיץ לימון

לקרם:

  • 2 גביעים שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • מתחילים בהכנת הלחמניות – בקערת מיקסר עם וו גיטרה נשים את הקמח ונוסיף לו בהדרגת את המים תוך כדי לישה. נמשיך בערבוב של כל החומרים עד שמקבלים בצק.
  • נוסיף את השמרים ואז נוסיף את הסוכר, ביצים, תמצית וניל וגרידת לימון, ונמשיך ללוש.
  • כשהבצק כבר מתחיל להתאחד, נוסיף את החמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת לחלוטין. אחרי זאת מוסיפים את המלח וללוש עד שמקבלים בצק אחיד ונוזלי.
  • נכסה את הקערה בניילון נצמד ונתפיח במקרר במשך 12 שעות לפחות.
  • נוציא את הבצק מהמקרר ונעביר למשטח מקומח היטב. ללוש את הבצק ולעבד אותו לצורת כדור.
  • נחלק את הבצק לכדורים קטנים של 70 גרם כל אחד, ונניח בתבנית עם נייר אפיה במרווחים. נכסה ונתפיח כמעט עד להכפלת הנפח.
  • אחרי זאת מכניסים לתנור על 190 מעלות עד הזהבה.
  • נכין את הציפוי על ידי הכנסת כל החומרים לסיר קטן ובישול על אש נמוכה. נערבב בלי הפסקה עד שנוצר קצף בהיר.
  • כשהלחמניות התקררו, נטבול צד אחד העליון בציפוי ומניחים להתקרר.
  • בינתיים מקציפים את ה-2 שמנת מתוקה ללא סוכר וללא תוספות, לקצף יציב.
  • חותכים את הלחמניה לא עד הסוף וממלאים בקרם, מיישרים את הקרם שיהיה חלק.
  • מפזרים אבקת סוכר מעל.

מתכון נוסף לבריוש איטלקי במילוי קצפת:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות