גבינה ביתית מחלב מתכון של תומר תומס
מצרכים לגבינה ביתית מחלב:
4 ליטר חלב 3%
4 גביעי שמנת של פעם ( 27%) או שמנת רגילה
כף מלח
מיץ מ-3 לימונים
חיתולי בד
תערובת שום שמיר או שום קצוץ ושמיר טרי
תבלין צילי חריף
שמן זית
אופן הכנה:
1. בסיר מרתיחים את החלב.
2. כאשר החלב חם אך לא רותח מוסיפים את המלח ומערבבים.
3. כאשר מופיעות בועות מסביב מוסיפים את גביעי השמנת ומערבבים עד אשר השמנת נטמעת בחלב.
4. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
5. לאחר שהוספנו את הלימון מבשלים עוד 4-5 דקות עד שנוצרים גושים של גבינה.
6. שמים בתוך מסננת את החיתול בד.
7. שופכים חצי מהסיר לקערה עם המסננת והחיתול( את מי הגבינה שומרים)
8. חוזרים על הפעולה עם החצי השני בסיר(זה השלב שניתן ללהוסיף את תערובת השום שמיר ) ושופכים לתוך קערה עם מסננת וחיתול.
9. מקפלים את החיתול ומרימים וסוחטים את המים מהגבינה.
10. אחרי שסוחטים את המים שמים את החיתול בקערה עם מסננת,שמים מעל צלחת ושמים משקולת מעל ומשאירים את זה בצד למשך שעתיים.
11. לאחר שעתיים פורסים את הגבינות ושמים בכלי פלסטיק .
12. למי הגבינה ששמרנו בצד נוסיף מלח ונשפוך מעל הגבינה עד לכיסוי.
ניתן לעשות תערובת נוספת של תבלין צילי חריף עם מלח ושמן זית ולשפוך מעל הגבינה.
הגבינה מחזיקה בערך שבועיים במקרר