חיפוש

גביניות מדהימות מתכון מנצח

גביניות מתכון מדהים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

גביניות מדהימות מתכון מנצח

גביניות מדהימות מתכון מנצח של מלי מאירוב.

מצרכים

בצק
¼3 כוסות קמח
1 כף שמרים (יבשים)
¼ כוס סוכר
2 ביצים
100 גרם חמאה (רכה)
⅓ כוס חלב
¼ כפית מלח
מלית גבינה:
1 חבילה גבינת טוב טעם או כנען (500 גרם)
2 חלמונים
2 סוכר וניל (20 גרם)
½ כוס סוכר
2 כפות אינסטנט וניל
20 גרם חמאה (מומסת)
מי סוכר:
½ כוס סוכר
¼ כוס מים
אופן הכנה מופיע בהמשך



מתכונים נוספים:

גביניות שמרים מטריפות!
גביניות מתכון לילדים
גביניות מתכון מושלם

מתכון נוסף של גביניות

קצת על גביניות:

גביניות הן מאפה טעים שאנשים ברחבי העולם נהנים ממנו כבר שנים רבות. זהו סוג של מאפה שמרים שממולא במילוי גבינה מתוקה ושמנת, ולעיתים קרובות הוא מכוסה בציפוי או אבקת סוכר.

ככל הנראה הגביניות נוצרו לראשונה בדנמרק , בתחילת המאה ה-19. המאפה הפך פופולרי בדנמרק והתפשט ברחבי אירופה, ובסופו של דבר עשה את דרכו לארצות הברית במאה ה-20 ומשם הגיע לשער העולם.

הבצק עבור גביניות גבינה עשוי בדרך כלל עם קמח, שמרים, סוכר וחמאה. מגלגלים אותו ואז ממלאים אותו בתערובת של גבינת שמנת, סוכר וחלמון ביצה. לאחר מכן אופים את המאפה עד שהוא מזהיב והמלית מתייצבת.

ניתן ליהנות מגביניות כמאפה ארוחת בוקר או כקינוח. הוא מוגש לעתים קרובות עם כוס קפה או תה, מה שהופך אותו לפינוק המושלם ליהנות ממנו עם חברים או משפחה.

ישנן וריאציות רבות של גביניות, כאשר מתכונים מסוימים כוללים מרכיבים נוספים כגון פירות, אגוזים או שוקולד. עם זאת, מילוי הגבינה הקלאסית נותרה מועדפת בקרב חובבי מאפים ברחבי העולם.

לסיכום, גביניות היא מאפה טעים ופופולרי שאנשים ברחבי העולם נהנים ממנו כבר שנים רבות. בין אם אתם נהנים ממנו כמאפה לארוחת בוקר או כקינוח, הוא בטוח ישביע את הרצון שלכם למשהו מתוק וישאיר אתכם חשק לעוד.

אופן הכנה:

בצק:
1. נשים במיקסר או בקערה את הקמח, שמרים יבשים, והסוכר ונערבב ביחד.
2. נוסיף 2 ביצים חמאה רכה ושליש והחלב – נלוש ביד או במיקסר 6 דקות.
3. נוסיף את המלח ונלוש עוד 5 דקות עד שהבצק חלק ורך ונראה דביק – לא להיבהל זה מצויין (אם לא רך נוסיף טיפונת חלב).
4. נפזר חופן קמח בדפנות הקערה ונרים אותו ובטפיחות עלייו נעשה כדור.
5. נעטוף אותו בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעתיים או יותר ואפשר לילה.
6. נוציא מהמקרר ונחלק לשניים.
7. נפזר קמח על משטח ועל הבצק ונרדד חצי ראשון שהוא קר ואת החצי השני נשמור במקרר עד העבודה עליו.
8. הבצק יהיה קשה וכך צריך לעבוד איתו.
9. נחתוך מרובעים ונשים כפית גדושה ממלית הגבינה.
10. נבריש את שוליי המרובע בטיפונת מים ונסגור קצוות נגדיות מעל המלית וממש נדביק בצק לבצק שלא ייפתחו!
11. נניח בתבנית נכסה במגבת שעה.
12. נמרח עם ביצה עם כפית חלב.
13. נכניס לתנור מחומם מראש ל-175 מעלות על תוכנית אפיה רגילה במשך 35 דקות או עד שהבצק זהוב (אבל לא שחום).
מי סוכר:
נבשל 6 דקות על הגז את הסוכר והמים ונבריש את הגביניות שיוצאות מהתנור.
למלית גבינה:
מערבבים טוב את הגבינה עם החלבונים סוכר הוניל והסוכר הרגיל אינסטנט והחמאה מומסת.

טיפ:
שאתן סוגרות את הפינות מעל הגבינה – יד רטובה להדביק בצק לבצק, וככה לא ייפתחו הקצוות – ממש להדביק – לטבול את הכריות בצלוחית מים ולהדביק.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות