דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לגוזלמה גבינות.
גוזלמה גבינות מתכון מושלם של תומר תומס
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון של תומר תומס לגוזלמה:
מצרכים:
- 2 כוסות קמח
- 2 גביעים של יוגורט (200 מ"ל כל גביע)
- פתיתי טריו מיקס מ- 3 גבינות של השף הלבן (300 גרם)
- מעט מלח (לא חובה)
- הכוסות במתכון הכוונה לכוס חד פעמי לשתיה חמה
- למטבל :מערבבים גבעול בצל ירוק עם חצי גביע של יוגורט ומוסיפים מהפתיתי טריו מיקס של 3 גבינות,מעט שמן זית ומעט מלח ומערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
אופן הכנה:
- בקערה שמים את הקמח ומוסיפים אליו את גביעי היוגורט ומעט מלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
- לאחר שהתקבל בצק אחיד,מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך 10 דקות לפני שמתחילים לעבוד עם הבצק.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומחלקים ל-7 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק כדור.
- לוקחים כדור בצק ומרדדים על משטח מקומח לצורת אליפסה כפי שמוצג בסרטון למעלה.
- לאחר שרידדנו שמים במרכז בנדיבות את הפתיתי טריו מיקס מ-3 גבינות ומקפלים,לוחצים בקצוות ומקפלים ומשטחים קלות (כל התהליך מודגם בסרטון למעלה).
- חוזרים על התהליך עם יתר כדורי הבצק, בינתיים מחממים מחבת משומנת קלות על חום בינוני.
- מטגנים במחבת את הגוזלמה שהכנו עד להזהבה יפה משני הצדדים(יש להפוך) מומלץ גם להעמיד את הגוזלמה על הצד כך שיאפה מכל הצדדים.
- מגישים לצד מטבל שהכנו וסלט.