שונטל אלמועלם משתפת אותנו במתכון שלה לגחנון מושלם בשבת.
קילו קמח פחות כוס
5 כפות סוכר
כף מלח
1 אבקת אפייה
חצי כוס שמן
שלוש כוסות מים ( כוסות לשתיה חמה)
אופן הכנה:
לוקחים את הקמח שמים בקערה מוסיפים את הסוכר המלח ואת האפייה מערבבים טוב טוב
לאחר מכן שמים את השמן ואת המים
מתחילים ללוש טוב טוב הבצק אמור להיות דביק
לאחר שלשנו לבצק מורידים אותו למשטח עבודה מתחילים לקחת את הכוס קמח שהצאנו בהתחלה מפזרים מעט על השיש ומתחילים לעבד את הבצק טוב טוב
ככה כל פעם מעט
לתת לבצק מנוחה בקערה 20 דקות לאחר מכן
לקחת תבנית לשפוך לתוכה כוס וחצי שמן להניח בצד
לקחת את הבצק להוריד למשטח להתחיל ללוש אותו לנקניק ארוך ולחתוך לחתיכות בערך 11-12 חתיכות כל חתיכה בערך שוקלת 170-175 גרם
כל חתיכה לעצב לכדור ולהניח בשמן
מומלץ להשאיר לילה במקרר או כמה שעות על השיש בתוך השמן מכוסה
לאחר מכן יש להוציא מרגרינה שתהיה רכה בטמפרטורה של החדר
לקחת כל כדור מהזמן לפתוח אותו לעלה דק
טיפ שלי לקחת נייר אפייה להניח על העיגול ולרדד עם מערוך לעלה דק להוריד את הנייר אפייה לקחת עם האצבעות מן המרגרינה למרוח על כל העלה לקפל מצד ימין לאמצע ומצד שמאל לאמצע יוצא אחד על השני ואז למרוח שוב מעט מרגרינה לקפל
לעטוף בשקית ולהקפיא
בהצלחה ?