דרגו את המתכון

ג'חנון קפוא מתכון קטלני

היי אוכלים! היום, אני נרגש לשתף אתכם במתכון נפלא להכנת הג'חנון הקפוא המשגע – מאפה יהודי תימני שהוא תחושת טעם אמיתית. ג'חנון היא פנינה קולינרית ששורשיה נעוצים בקהילת יהודי תימן, והיא הפכה למאכל אהוב על פני תרבויות רבות. המנה הזו מושלמת לבראנץ' נעים או לארוחת בוקר עצלה בסוף השבוע.

רכיבים:

שיטת בישול:

  1. יום לפני: בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח, סוכר, מים חמים ושמן צמחי. ללוש עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
  2. מכסים את הבצק ונותנים לו להתקרר במקרר למשך הלילה.
  3. היום הבא: מחממים את התנור ל-150 מעלות צלזיוס.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן דק.
  5. מורחים חמאה רכה על כל מלבן בנדיבות.
  6. מקפלים את הצדדים של המלבן פנימה, ויוצרים שכבות.
  7. מגלגלים כל מלבן לגליל הדוק.
  8. מניחים את הלחמניות על תבנית עם נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ואופים 4-5 שעות עד להזהבה.
  9. מָנָה: מזלפים סילאן (סירופ תמרים) לפני ההגשה. תהנה מהג'חנון הקפוא שלך חם ואמץ את הטעימות!

חלופות לאוכלי כשרות:

לחברינו הכשרים, וודאו שכל המרכיבים נושאים תעודת כשרות אמינה. אתה יכול גם להחליף שמן צמחי בחמאה אם אתה מכוון לגרסת פרווה (לא חלבית). התנסו בשמנים שונים כשרים לטעמים ייחודיים.

יתרונות תזונתיים:

ג'חנון הוא מקור אנרגיה עם הפחמימות מהקמח ורמז לחלבון מהביצה. החמאה מוסיפה מרקם וטעם עשירים, וסירופ התמרים מספק ממתיק טבעי עם יתרונות בריאותיים פוטנציאליים.

כמות: במתכון הזה מכינים כ-12 לחמניות ג'חנון טעימות.

זמן הכנה: התכוננו להתמכר לכ-20 דקות של הכנה פעילה, ואז תנו לסבלנותכם להשתלט כשהבצק נח למשך הלילה.

רמת קושי: הייתי מדרג את המתכון הזה כאמצעי. זה לא מדע טילים, אבל זה דורש קצת תכנון וסבלנות.

טיפים לשיפור:

אל תהסס להיות יצירתי עם המתכון הזה ולעשות אותו משלך. בישול שמח, חובבי אוכל!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות