חיפוש

גלה את סוד עוגת תפוחים של סבתות עם קינמון

גלה את סוד עוגת תפוחים של סבתות עם קינמון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגת תפוחים של סבתות עם קינמון – כי אין כמו סבתא!

בואו נודה באמת – עוגת תפוחים של סבתא זה לא סתם קינוח; זה כמו נשיקה חמה ביום חורף. כל ביס מזכיר לנו מין נוסטלגיה כזו, כאילו שהטעם עצמו אומר “היי, אני כאן בשבילך”. אז כמה זה פשוט? מאוד! אתם רק צריכים את המתכון הזה, שמזכיר לנו את כל הימים המתוקים של הילדות.

מה צריך בשביל העוגה המושלמת? עוגה שתזמין את כל השכונה?

  • 4 תפוחים גדולים (סוג החביב עליכם – גם אורגני אם תתעקשו)
  • 1 כוס סוכר (ממתיק תמיד מכניס שמחה לחיים)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן (כי אנחנו לא בימי מלחמת העולם)
  • 2 ו-1/2 כוסות קמח (לא שיא הפרשנות כקונספט)
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון (מה, אתם באמת משרד החקלאות?)
  • 1/2 כפית מלח (כמו החיים – יש טעם לחיים עם קצת מלח)

למה קינמון? כי קינמון מוסיף הכל!

קינמון לא סתם מוסיף טעם – הוא ממש מרגיש כמו המעיל החם של סבתא. אז כשאתם מוסיפים אותו לעוגה, תדעו שאתם עושים לה מתנה. וגם, זה מה שיהפוך אותה לעוגת חלום!

אוקי, אבל איך מכינים את זה? פשוט ומרשים!

אז בואו נגיד מההתחלה: תוהים כמה זמן לוקח להכין? בערך 10 דקות של עבודה, ועוד 30 דקות של התנשמות עם ריח מדהים באוויר. מתלהבים? גם אנחנו!

  1. קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות. זה הזמן להראות להם מי הבוס במטבח!
  2. בקערה גדולה, לערבב את הסוכר, הביצים והשמן.
  3. להוסיף קמח, סודה לשתייה, קינמון ומלח. לערבב היטב, עד שהתערובת מתאחדת כמו חברים בבר.
  4. לשפוך את התפוחים פנימה ולערבב שוב. התפוחים מתחילים להתמזג – פשוט תראו את זה קורה!
  5. ליצור תבנית עם נייר אפייה (או בלי, אם אתם אוהבים להמר), ולמלא בתערובת.
  6. לאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות בערך 30-35 דקות (או עד שהעשן מתחיל לעלות – זה סימן טוב!).

רוצים לדעת מה ההבדל בין עוגת תפוחים של סבתא לעוגת תפוחים רגילה?

המון אהבה! בנוסף לקינמון, אמנם יש סודות משפחתיים, אבל אהבה היא אולי החמרן הכי חשוב.

שאלות נפוצות

מה עושים אם אין לי סודה לשתייה? אפשר לשים מעט אבקת סודה לשתייה, אם רוצים, אבל תאמינו לי שזה בסדר גמור גם בלעדיה.

האם ניתן להוסיף אגוזים או צימוקים? בהחלט! זה יכול להוסיף טעמים מעניינים – רק אל תשכחו ליידע את האורחים!

איך אני יודע אם העוגה מוכנה? דקרו קיסם במרכז העוגה; אם יוצא יבש – אתם מוכנים! אם יוצא רטוב, תחכו עוד קצת.

אז יאללה, שמעו: צאו למטבח, הביאו איתכם את הסוד של סבתא, ותהנו מעוגת תפוחים שאין כמוה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות