גלידת בייגלה מלוחה מפנקת וקרמית
גלידת בייגלה מלוחה זו היא תערובת טעימה של מתוק ומלוח, קרמי ופריך, מה שהופך אותה לפינוק האולטימטיבי עבור כל חובב גלידה. מקורו במיזוג של גלידה מסורתית עם חטיף הבייגלה האהוב, מתכון זה מפגיש את הטוב משני העולמות. עם שילוב הטעם והמרקם שאי אפשר לעמוד בפניו, הוא בטוח יהפוך לאהוב ברפרטואר הקינוחים שלך.
רכיבים:
- 2 כוסות שמנת מתוקה (480 מ"ל)
- 1 כוס חלב מלא (240 מ"ל)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל (5 מ"ל)
- 1/2 כפית מלח ים (או מלח כשר) (3 גרם)
- 1 כוס בייגלה מרוסקים (בערך 100 גרם)
- אופציונלי: בייגלה שלמים נוספים לקישוט
הוראות הכנה:
- בסיר בינוני, מערבבים את השמנת המתוקה, החלב המלא והסוכר על אש בינונית. מערבבים ברציפות עד שהסוכר נמס לחלוטין והתערובת מחוממת אך לא רותחת.
- מסירים את הסיר מהאש ומערבבים פנימה את תמצית הוניל ומלח הים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים לתערובת להתקרר מעט.
- בזמן שבסיס הגלידה מתקרר, מועכים את הבייגלה לחתיכות קטנות. אתה יכול לעשות זאת על ידי הנחתם בשקית ניילון ניתנת לסגירה חוזרת ושימוש במערוך או פשוט לשבור אותם עם הידיים.
- לאחר שבסיס הגלידה התקרר, יוצקים אותו לתוך מכשיר גלידה ומערבבים לפי הוראות היצרן עד שהוא מגיע למרקם רך להגשה.
- כשהגלידה מתפתלת, מוסיפים בהדרגה את הבייגלה המרוסקים, ומאפשרים להם להתמזג באופן שווה בכל התערובת.
- לאחר שהגלידה מגיעה לסמיכות הרצויה, העבירו אותה לכלי הבטיחותי במקפיא, ושכבו אותה עם בייגלה שלמים נוספים אם תרצו לפריכות נוספת.
- מכסים היטב את המיכל ומקפיאים את הגלידה למשך 4-6 שעות לפחות, או עד להתייצבות.
- לפני ההגשה הניחו לגלידה להתרכך מעט בטמפרטורת החדר למשך מספר דקות כדי להקל על הגליפה.
- הגישו את גלידת הבייגלה המלוח בקערות או קונוסים, מעוטרים בזילוף של בייגלה כתוש או בייגלה שלם למגע דקורטיבי נוסף.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים. בנוסף, לחלופה נטולת חלב, החליפו את השמנת הכבדה והחלב המלא בקרם קוקוס וחלב שקדים, בהתאמה, והשתמשו באפשרות של בייגלה ללא חלב.
יתרונות תזונתיים:
- גלידת בייגלה מלוחה זו מציעה מנה משביעה של סידן וחלבון ממרכיבי החלב.
- הבייגלה תורם פחמימות וכמות צנועה של סיבים, בעוד המלח מוסיף טעם מבלי להכריע את האיזון התזונתי.
- ליהנות ממנו במתינות כחלק מתזונה מאוזנת יכולה להיות פינוק מענג.
כמות: מתכון זה מניב כ-6 מנות של גלידת בייגלה מלוחה טעימה.
זמן הכנה: זמן ההכנה למתכון זה הוא כ-30 דקות, עם 4-6 שעות נוספות להקפאה.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקושי הבינוני. בעוד שהשלבים פשוטים, נדרשת תשומת לב לפרטים כדי להשיג את האיזון המושלם בין הטעמים והמרקמים.
טיפים לשיפור:
- לטעם מלוח עוד יותר, פזרו קורט מלח ים נוסף על הגלידה ממש לפני ההגשה.
- נסה עם סוגים שונים של בייגלה, כגון חיטה דבש או זנים ללא גלוטן, כדי להוסיף פרופילי טעם ייחודיים לגלידה שלך.
- כדי למנוע צריבה במקפיא, לחץ על פיסת ניילון נצמד ישירות על פני הגלידה לפני סגירת המיכל. זה עוזר ליצור אטימה הדוקה יותר ושומר על המרקם הקרמי.
- אל תדלגו על השלב של מתן בסיס לגלידה להתקרר לפני החביתה, מכיוון שזה עוזר למנוע היווצרות גבישי קרח ומבטיח מרקם חלק יותר.