גלידת נוטלה ביתית מתכון של תומר תומס
מצרכים:
3 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה(250 מ"ל)
מיכל של חלב מרוכז ממותק (400 גרם)
50 גרם אגוזי מלך או כל אגוז אחר
200 גרם נוטלה
חצי כפית מלח
אופו הכנה:
1. מתחילים להקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
2. קוצצים את האגוזים.
3. שמים את האגוזים בקערה נפרדת ומוסיפים את החלב הממותק.
4. מוסיפים לקערת האגוזים והחלב הממותק את הנוטלה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. שמים את תערובת האגוזים במיקרוגל ל-30 שניות.
6. מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים , התערובת צריכה להיות בטמפרטורת החדר ולא חמה אחרת זה יפיל את הקצפת שנוסיף.
7. מוסיפים את המלח שופכים את הקצפת לתערובת האגוזים ומקפלים בעדינות על מנת לא לשבור את הקצפת עד לקבלת תערובת אחידה.
8. מעבירים את התערובת לקערה נוחה יותר להקפאה.
9. מכסים ומקפיאים לפחות ל-6 שעות או במשך הלילה.
10. מוציאים מהמקפיא ומגישים