גלילות חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות שרי
תמי גבאי ביטון משתפת אותנו במתכון מושלם של גלילות חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות שרי.
לפני הכל פורסים את החצילים לאורך,מורחים בשמן זית ושמים בתנור לחצי שעה או עד שמשחים.
מילוי החציל:
חצי קילו בשר טחון (אפשר חצי עוף חצי בשר) מגרדים בצל גדול קצוץ קצוץ,מגרדים תפוח אדמה ,סוחטים אותם ושמים בקערה,כותשים 3 שיני שום,מוסיפים לקערה. מתבלים במלח,פלפל שחור,ראס אל חנות וכמון מערבבים טוב טוב ומניחים במקרר למנוחה של כמה דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב:
10-15 עגבניות שרי
חצי ראש של שום
פלפל שחור
מלח
ראס אל חנות
כמון
פפריקה מתוקה
ומי שאוהב פיקנטי יכול להוסיף כף גדושה פפריקה חריפה.
מוסיפים רבע כוס שמן ו3-5 כוסות מים.
המשך המתכון נמצא בתחתית.
מתכונים נוספים:
גלילות חצילים ובטטה במילוי גבינות של תומר תומס
גלילות חזה עוף ממולאים בבשר ופטריות
גלילות חצילים במילוי בשר של תומר תומס
סרטון עם מתכון נוסף לגלילות חצילים של חן במטבח:
מבשלים את הרוטב כמה דקות,בינתיים ממלאים את החצילים (שמים בתחילת החציל קבב מוארך ומגלגלים לאורך)
מניחים בעדינות בסיר,כשהפתח כלפי מטה ומבשלים על להבה נמוכה (כדי שהחצילים לא יפתחו) בערך
40-50 דקות בישול.
המון בהצלחה ?♥️