דרגו את המתכון

גנאש שוקולד לבן: חגיגה של מתיקות קטיפתית

גנאש שוקולד לבן הוא קרם עשיר ומפנק, קל להכנה ומתאים למגוון שימושים. הוא מושלם כמילוי לקינוחים, כציפוי לעוגות ועוגיות, כתוספת לגלידה ואפילו כתוספת חמה ומפנקת לפירות.

מקור המתכון:

מקורו של הגנאש אינו ידוע בוודאות, אך הוא מופיע בספרי בישול צרפתיים כבר מהמאה ה-19. הגרסה הקלאסית של הגנאש מכינה משוקולד מריר, אך גרסאות רבות אחרות פותחו לאורך השנים, ביניהם גם הגנאש שוקולד לבן.

מרכיבים:

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן, מחממים את השמנת המתוקה על אש בינונית עד שהיא כמעט רותחת (מופיעות בועות קטנות סביב שולי הסיר).
  2. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן הקצוץ. מניחים ל-2 דקות, עד שהשוקולד מתרכך.
  3. בעזרת מטרפה, מערבבים בעדינות את השמנת והשוקולד עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
  4. מוסיפים את החמאה ותמצית הווניל (אם משתמשים) ומערבבים עד שהם נמסים לחלוטין.
  5. מכסים את הגנאש בניילון נצמד ומניחים לו להתקרר לטמפרטורת החדר.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 10 דקות

הצעות הגשה:

גנאש שוקולד לבן הוא דרך קלה ומהירה להוסיף טעם עשיר ומפנק לקינוחים האהובים עליכם. הוא קל להכנה וניתן להתאים אותו לטעמים שונים. אז למה אתם מחכים? נסו את המתכון הזה עוד היום!

יתרונות תזונתיים:

גנאש שוקולד לבן עשיר בשומן ובסוכר, אך הוא מכיל גם כמות קטנה של חלבון וסידן. ניתן להכין גנאש שוקולד לבן בריא יותר על ידי שימוש בשוקולד לבן מריר (עם אחוז גבוה יותר של מוצקי קקאו) ובשמנת צמחית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות