חיפוש

גרון הודו מתכון : מנה ייחודית וטעימה

גרון הודו מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

גרון הודו, המכונה גם צוואר הודו, הוא חלק פחות מוכר אך טעים מההודו שלעתים קרובות מתעלמים ממנו. עם זאת, כאשר מכינים אותו כראוי, גרון הודו יכול להיות רך וטעים להפליא, מה שהופך אותו לפנינה נסתרת בעולם העופות. 

המתכון הזה חוגג את הטעם העשיר והמלוח של גרון הודו על ידי בישולו עד שהוא נמס בפה. עם כמה מרכיבים פשוטים וקצת סבלנות, תוכלו להפוך את נתח הבשר הצנוע הזה למעדן גורמה שבטוח ירשים את המשפחה והחברים שלכם.

רשימת רכיבים:

 4 גרונות הודו

 2 כפות שמן זית

 1 בצל חתוך לקוביות

 2 גזרים חתוכים לקוביות

 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות

 3 שיני שום, קצוצות

 עלה דפנה אחד

 1 כפית טימין מיובש

 1 כפית רוזמרין מיובש

 500 מ"ל מרק עוף

 מלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה שלב אחר שלב:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול או בתנור הולנדי על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הבצל, הגזר והסלרי ומבשלים עד לריכוך, כ5 דקות.
  2. מוסיפים לסיר את השום הטחון, עלה הדפנה, הטימין המיובש והרוזמרין המיובש ומבשלים 2 דקות נוספות עד לעליית ריח.
  3. דוחפים את הירקות לצד הסיר ומוסיפים את גרונות ההודו, משחימים אותם מכל הצדדים, כ5 דקות.
  4. יוצקים את מרק העוף, מוודאים שגרונות ההודו שקועים. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים במשך 1.5 עד 2 שעות, או עד שגרונות ההודו מתרככים.
  5. לאחר שגרונות ההודו מבושלים, מוציאים אותם מהסיר ומניחים בצד. מסננים את הירקות מנוזלי הקליפה, לוחצים למטה כדי לחלץ כמה שיותר טעם.
  6. מחזירים את נוזל הקליפה לסיר ומבשלים על אש בינונית עד לצמצום בחצי, כ10-15 דקות.
  7. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במלח ופלפל לפי הצורך.
  8. מגישים את גרון ההודו חם, מוזלף ברוטב המצומצם ומעוטר בעשבי תיבול טריים. תיהנו מהתענוג העדין והטעים של המנה הייחודית הזו!

 

יתרונות תזונתיים:

גרון הודו הוא מקור רזה לחלבון, התומך בצמיחה ושיקום השרירים. הוא מכיל גם ויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ויטמיני B, אבץ וסלניום, החשובים לבריאות ולרווחה הכללית. על ידי שילוב גרון ההודו עם ירקות ועשבי תיבול, אתם יכולים ליצור מנה טעימה ומזינה דלה בקלוריות ועתירה בחומרים מזינים.

מנות:

מתכון זה משרת 4 אנשים בנדיבות, מה שהופך אותו למושלם לארוחת ערב משפחתית או לשאריות ליהנות במהלך השבוע.

זמן הכנה:

זמן ההכנה לגרון הודו הוא כ15 דקות, עם שעתיים נוספות הנדרשות לבישול.

רמת קושי:

מתכון זה נכנס לקטגוריית הקושי הבינוני. בעוד שהשלבים פשוטים, המנה דורשת קצת סבלנות ותשומת לב כדי להבטיח שגרון ההודו מבושל עד לריכוך.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את גרון הודו בצוואר עוף או מקלות תופים. 

בנוסף, ניתן להשתמש במרק ירקות במקום במרק עוף לגרסה צמחונית של המנה. 

אל תהססו להתאים אישית את המרכיבים כך שיתאימו לטעם ולצרכים התזונתיים שלכם.

טיפים לבישול:

  •  כדי להעצים את הטעם של המנה, משחימים את גרונות ההודו במחבת לוהטת לפני הטלתם. כך תיווצר קרמליזציה עשירה שמוסיפה עומק לרוטב.
  •  השתמשו בסיר בעל תחתית כבדה או בתנור הולנדי לקליעת גרון ההודו, מכיוון שהוא יפיץ את החום באופן שווה וימנע שריפה.
  •  הקפידו לבשל את גרון ההודו בעדינות על אש נמוכה כדי להבטיח שהוא הופך רך מבלי להיות קשה.
  •  מגישים את גרון ההודו חם, מעוטר בעשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או טימין למצגת יפה.
  •  המנה הזו משתלבת היטב עם פירה, אורז או לחם פריך כדי לספוג את הרוטב בעל הטעם.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות