דרגו את המתכון
סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון של דגים חריפים לשבת.
אז מה בעצם צריכים בכדי להכין דגים חריפים לשבת?
- 8-10 חתיכות דג פילה מושט או כל דג אחר שאוהבים.
- בתבנית גדולה שמים
- 4-5 חתיכות פלפל חריף
- 1 גמבה חתוכה לרצועות
- 10-שיני שום פרוסים לעיגולים
- 2 עגבניות קטנות חתוכות לעיגולים
- צרור כוסברה קצוצה.
- תבלינים
- 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
- חצי כף פפריקה חריפה
- 1 כף מרק עוף
- חצי כף מלח
- חצי כף פלפל שחור
- חצי כפית כורכום
- חצי כוס שמן
- 3/4 כוס מים.
אופן הכנה:
- משרים את הדגים במים עם קצת מלח וחומץ כחצי שעה ולאחר מכן לשטוף היטב.
- בתבנית גדולה שמים : 4-5 חתיכות פלפל חריף,1 גמבה חתוכה לרצועות,10-שיני שום פרוסים לעיגולים,2 עגבניות קטנות חתוכות לעיגולים,צרור כוסברה קצוצה ומעל את הדגים.
- לוקחים צלוחית עמוקה ושמים:2 כפות גדושות פפריקה מתוקה,חצי כף פפריקה חריפה,1 כף מרק עוף,חצי כף מלח,חצי כף פלפל שחור,חצי כפית כורכום,חצי כוס שמן,3/4 כוס מים ,לערבב את הכל היטב ולשפוך מעל הדגים שסידרנו בתבנית.
- להוסיף עוד חצי כוס מים ולפזר מעל הכל עוד קצת כוסברה ושום פרוס.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.
- אופים כ- 15 דקות עם הנייר ולאחר מכן להסיר את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהרוטב מסמיך והדג אפוי(בערך עוד 10 דקות).
- מומלץ מידי פעם לנער קצת את התבנית כל שהרוטב ייגע בדגים והם לא יתייבשו במהלך האפייה.
סרטון עם מתכון נוסף של דג מזרחי לשבת של חן במטבח: