דג מוסר ים עם פולים
המתכון באדיבות: אילנית בניזרי
מצרכים להכנת מוסר ים עם פולים:
4 נתחי מוסר ים
חופן כוסברה קצוצה
2 פלפלים יבשים אדומים
כוס פולים (טריים או קפואים)
7 שיני שום
פלפלים ירוקים חריפים טריים( לשים בהתאם לרמת החריפות שאתם אוהבים)
רבע כוס שמן
חצי כפית כורכום
2 כפות פפריקה מרוקאית
כפית מרק עוף פרווה מעורבבת עם כוס מים רותחים
פלפל שחור
מלח
אופן הכנה:
1. משרים את הדג במיץ לימון,מעט מים ומלח במשך חצי שעה,לאחר מכן לשטוף ולסנן.
2. מחממים את השמן בסיר שטוח עם שיני השום,מוסיפים את הכורכום,פפריקה מרוקאית,מערבבים היטב ומוסיפים את הפלפלים החריפים והפולים.
3. מוסיפים את מרק העוף עם המים,מלח,פלפל שחור וחצי מכמות הכוסברה ומערבבים.
4. מבשלים את הרוטב במשך רבע שעה ואז מוסיפים לרוטב את הדגים,מפזרים מעל את החצי השני של הכוסברה שהשארנו בצד ומנענעים את הסיר על מנת שהרוטב יכסה את הדג.
5. מבשלים עם מכסה את הדג עם הרוטב למשך 20 דקות נוספות, נסיר את המכסה ונבשל במשך 5 דקות נוספות ללא מכסה,כאשר מדי פעם נרטיב את הדג עם הרוטב.
מתכון לסטייק סלמון ברוטב חמאה שום וסילאן
מתכון נוסף לדג מוסר ים: