דג מושט בתנור – מתכון לשבת
שרה יוסף משתפת אותנו במתכון לשבת של דג מושט בתנור.
מצרכים:
3 דגי מושט או יותר בשקית ואקום
שמן זית
4בצלים יבשים
4 עגבניות
1 פלפל חריף
1/2 כף שום כתוש
1/2 חבילה כוסברה טריה
תיבול 1/2 מלח גס מעט פלפל
שחור 1/2 כפית כמון מעט צילי חריף
מי שרוצה קרנצי מעל הדג מומלץ
פירורי לחם פנקו עם שמן זית
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
קציצות דגים מעלפות מתכון נוסטלגי
קציצות דגים עסיסיות המתכון ששבר את הרשת
קציצות דג פשוט מושלמות מתכון קל
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. לקחת תבנית לשים נייר אפיה.
2. לחתוך את הירקות לפרוסות ולסדר בתבנית לפזר מעל מעט שמן זית .
3. להכניס לתנור לרבע שעה .
4. לשטוף את הדגים לשים עליהם מיץ מלימון אחד להשאיר כמה דקות .
5. לשטוף היטב ולייבש עם נייר סופג .
6. להניח בתבנית מעל הירקות .
7. לשים בצלחת שמן זית מלח פלפל שחור כמון ושום לערבב ולמרוח את הדג .
8. לקצוץ את הכוסברה ולפזר מעל הדגים.
9. לשים בצד על הירקות 2 פרוסות לימון חתוך .
10. לכסות עם נייר אפיה ומעל נייר כסף ולאפות על 200 מעלות חצי שעה בערך להוציא את הנייר ולאפות כמה דקות .
11. מי שרוצה להוסיף פירורי לחם .
12. לערבב את פירורי הלחם עם מעט שמן זית ולשים על כל דג למרוח ולהמשיך עוד כמה דקות של אפיה .
13. מתקבל דג עסיסי וטעים .