דרגו את המתכון
דג מרוקאי לשבת של עמוס אבטליון
מצרכים:
המרכיבים:
750 גרם דג בורי
לרוטב:
חבילת כוסברה – שטופה וקצוצה היטב
5 עגבניות בשלות גדולת או 7 קטנות מגוררות
4 שיני שום
2 כפות גדושות של פפריקה מרוקאית מתוקה
3 פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק
1/2 כוס שמן קנולה
פלפל שחור
מלח
250 גרם רסק עגבניות
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את העגבניות המגוררות ביחד עם פלפל צילי קצוץ דק,שום,רסק עגבניות,כוסברה קצוצה ופפריקה מרוקאית מתוקה.
2. מחממים בסיר סוטאז' את השמן ושופכים את תערובת העגבניות,
מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
3. לאחר רתיחה מנמיכים את האש ,ומבשלים על אש נמוכה למשך 30 דקות.
4. מפזרים מעל הדגים מלח ופלפל
5. לאחר כחצי שעה שבישלנו את הרוטב,מוסיפים את הדג לתוך רוטב העגבניות.
6. ממשיכים בבישול של הדג עם הרוטב למשך 10 דקות נוספות על אש נמוכה.
7. מסירים מהאש ומגישים.
המתכון באדיבות ערוץ האוכל