דג סלמון ברוטב עגבניות
2 יחידות של פילה סלמון בטמפרטורת החדר.
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1/2 בצל בינוני פרוס
2 שיני שום פרוסות דק
3 עגבניות תמר בשלות חתוכות
1 גמבה קלויה חתוכה לרצועות ( ניתן להשתמש בגמבה רגילה אבל עדיף קלויה על האש)
4 כפות שמן
10 זיתים ירוקים
1/3 כוס יין לבן
לקישוט עלי פטרוזיליה
אופן הכנה:
1. שמים על היחידות של הפילה סלמון מלח ופלפל ושמים בצד.
2. במחבת על אש בינונית מטגנים את השום והבצל במשך דקה.
3. מוסיפים למחבת את העגבניות ורצועות הגמבה, מנמיכים את האש,מכסים וממשיכים בבישול.
4. במחבת נוספת שמים שמן ומחממים היטב על אש בינונית עד שהמחבת חמה ועושים סגירה לפילה סלמון מכל הצדדים, המחבת חייב להיות חם,כי אם לא הדג ידבק,במהלך הסגירה יש ללחוץ טיפה על הסלמון על מנת שישמור על הצורה,סה"כ התהליך צריך להיות בערך 3 דקות לכל צד(תלוי בעובי הסלמון – הזמנים יכולים להשתנות).
5. במחבת הרוטב המתבשל,מוסיפים את הזיתים ואת היין הלבן,מוסיפים לרוטב מלח ופלפל וממשיכים בבישול עם כיסוי על אש נמוכה.
6. אחרי שסגרנו את הסלמון, מעבירים למחבת עם הרוטב, מכבים את המחבת של הרוטב ומשאירים את הסלמון לשבת בתוך הרוטב למשך 2 דקות על מנת שיספוג את כל הטעמים.
למרות שהאש כבויה הסלמון ממשיך להתבשל מהחום של הרוטב עגבניות.
7. לפני הגשה שמים מעל הדג רוטב עגבניות וקישוט של פטרוזיליה.
חשוב להעביר את הדג בעדינות עם מלקחיים או מרית שטוחה על מנת שלא יתפרק