דרגו את המתכון
שניצל סייטן הופך את תענוג הלחם המסורתי והקריספי לפלא על בסיס צמחי.
המנה הזו שומרת על הקראנצ'יות והטעם שחובבי השניצל מעריצים, כשהסייטן עומד בתוכו כתחליף לעיס ומשביע לבשר.
זהו קריצה קולינרית למטבח האירופאי הקלאסי עם טוויסט מודרני, המציע חווית אכילה מענגת שהיא גם מוכרת וגם חדשה. בין אם מוגש עם פרוסת לימון, תוספת של סלט תפוחי אדמה, או עטוף ברוטב פטריות, סייטן השניצל הזה בטוח יהיה להיט בכל שולחן שמחפש אפשרויות ארוחות דשנות, מנחמות ואתיות.
איך להכין שניצל סייטן צמחוני – הרכיבים
- 4 קציצות סייטן (בערך 1 ס"מ בעובי)
- 100 גרם קמח לכל מטרה
- 2 ביצים גדולות, טרופה (או חלופה לשטיפת ביצים טבעונית)
- 200 גרם פירורי לחם
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה
- שמן צמחי לטיגון
איך מכינים שניצל סייטן צמחוני שלב אחר שלב
- מתבלים את קציצות הסייטן במלח, פלפל ופפריקה משני הצדדים.
- מניחים את הקמח, הביצים הטרופות ופירורי הלחם בשלוש כלים רדודים נפרדים.
- מחממים כמות נדיבה של שמן צמחי במחבת על אש בינונית.
- חוררים כל קציצת סייטן בקמח, מנערים את כל העודפים.
- טובלים את הסייטן המקומח בביצים הטרופות, מוודאים שהוא מצופה במלואו.
- מהדקים את הסייטן לתוך פירורי הלחם ומצפים אותו בצורה אחידה מכל הצדדים.
- מטגנים כל קציצת סייטן בלחם בשמן החם במשך 3-4 דקות מכל צד, או עד להזהבה ופריכה.
- מסננים את השניצלים על נייר סופג כדי להסיר עודפי שמן.
- מגישים חם, בליווי חתיכות לימון, תוספת לבחירתכם, או קישוט מסורתי.
מתכון השניצל סייטן הזה לוכד את המהות של המנה הקלאסית עם טוויסט טבעוני מענג. החיצוני הפריך שלו, הפנים העדין והטעמים העשירים הופכים אותו לבחירה מצוינת עבור כל מי שמחפש לחקור את הרבגוניות של בישול על בסיס צמחי.