הבטטות בתנור: 10 דקות לשדרוג הקיץ!
מצאתם את עצמכם בשבת יפה, עם כוס קפה ביד ובטטות בשקית? הגיע הזמן לנצל את המצב ולא שלום, אני לא מתכוון לדיאטה! בסך הכל אתם תכינו את הבטטות בצורה שתגרום לכולם לשאול אתכם איך עשיתם את זה. כל זה יקרה תוך 10 דקות בלבד! כן, זה לא חלום! זמן להרים את הסינר ולהתחיל לחכות שהשעון יאמר לנו שהכל מוכן.
מה אני צריך כדי להתחיל?
- בטטות (כמה שיותר, כמה שיותר טעים!)
- שמן זית – כי למה לא?)
- מלח ואבקת שום – השילוב המושלם!
- תבלינים נוספים לפי טעמכם (פפריקה, קימל? תוסיפו מבלי להסס)
השלב הראשון: חיתוך הבטטות
יופי! עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע שלב החיתוך. חתכו את הבטטות לקוביות יחסית אחידות. לא, אני לא מתכוון ללקיחת שיעורי אומנות, פשוט שהן יהיו כמעט באותו הגודל ולכן יתבשלו באותו קצב. אם אתם חותכים קוביות שונות בגודל, זה הזמן להודות בשגיאה.
השלב השני: תיבול ההפתעות!
לאחר החיתוך, הגיע הזמן לתת לבטטות טיפול לשדרוג טעמים. תניחו את הקוביות בקערה, תוסיפו כף שתיים של שמן זית, קצת מלח ואבקת שום. ערבבו היטב, אני ממליץ לשחרר נשימות שירה אף להרגיש את האווירה!
השלב הסופי: לתנור!
הכניסו את הבטטות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ותנו להם לנפוש שם במשך 10 דקות. אני יודע שזה מעט זמן, אבל הבטטות ילכו לתהליך של צלייה. אפשר לפקוח עיניים, לא? (כאילו יש סיכון פה!)
שאלות ותשובות
- מותר לשים גבינות מעל? זה רק יחמיר את העניין, אז כן!
- מה אם אין לי אבקת שום? בוא נראה – מה עם שום טרי?
- האם אפשר להוסיף ירקות אחרים? וודאי! שיפוטכם מהווה את כל האמנות!
- אז מה אוכלים עם זה? כל מה שעולה בדעתכם – מפטישים ועד עוף, הכל הולך!
ובכן, הגיע הזמן להוציא את הבטטות מהתנור. אין לכם מושג כמה ריח זה הולך לפשט לכם את העיניים. צאו למרכז הבמה, תגישו בגאווה, והייתם מוזמנים לספר איך המעשייה הזו הייתה כל כך פשוטה! בתיאבון!