"`html
אוסובוקו בסיר – חווית טעמים שלא תשכחו!
לדמיין מנה שמאגדת בתוכה טעמים עשירים, ניחוחות מתוקים ותחושת חמימות, זה רק קצה הקרחון כשמדברים על אוסובוקו. זו מנה שהופיעה במטבח האירופאי, והפכה לאגדה בבתים רבים. יש משהו משגע במראה של בשר רך המפורק מהעצם, הנוזל שלו מטפטף לתוך הרוטב והמזכיר לנו את החורף המתקרב. ואילו עם קצת סבלנות ואהבה, כל אחד יכול לראות את המנה הזו מתפתחת אל שולחן האוכל ואפילו ללקק את האצבעות!
זמן הכנה: שעה ורבע. רמת קושי: בינונית. מנות: 4-6.
- סך הכל זמן הכנה: 75 דקות.
- רמת קושי: בינונית.
- מספר מנות: 4-6 אנשים.
הרכיבים הדרושים
בעזרת רכיבים פשוטים ניתן לייצר מנה מדהימה שסוחפת את כולם אל שולחן האוכל. הנה מה שאנחנו צריכים:
- 4 נתחי אוסובוקו (כ-500 גרם כל נתך)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 גזרים קצוצים
- 2 שיניים שום קצוצות
- 1/2 כוס קמח
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות ציר בשר או מים
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1 כף רסק עגבניות
- מירפא – נענע, פטרוזיליה, טימין
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
עכשיו, אם תרצו לחוות את הגרסה הטבעונית של המנה הזו, ניתן להמיר את נתחי הבשר בפתיתי סייטן, ולבחור ציר ירקות במקום. התמונות לא יאמינו, גם אתם תופתעו!
שלבי ההכנה
אז עכשיו כשאנחנו מוכנים, בואו נצא לדרך עם הכנת אוסובוקו שהכי טעים שיש!
- מחממים את שמן הזית בסיר כבד על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל מתרכך ומשנה צבעו.
- מוסיפים את הגזרים והשום, ומבשלים מספר דקות נוספות.
- מניחים את נתחי האוסובוקו על קמח, ומצפים מכל הצדדים.
- מסננים את הנתח מהמטחנה ומעבירים אותם לסיר. מטגנים 2-3 דקות מכל צד.
- מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד שהיין יתאדה.
- מוסיפים את ציר הבשר ורסק העגבניות ומערבבים.
- מתבלים במלח, פלפל ושאר העשבים, ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 60 דקות, עד שהבשר רך ונוגע בעור.
- מגישים עם פירה, פסטה או על מצע של אורז. ללקק את האצבעות!
בתהליך של הבישול, תודו, הסיר יתמלא בניחוחות שיגרמו לכם לשכוח אם היה לכם יום טוב או רע. זה הזמן לברוח לבית של סבתא ולהרגיש את החום שלה!
החלפות ושדרוגים אפשריים
המתכון הזה ככ גמיש ואפשר לשדרגו בלא מעט דרכים. אם הגעתם לשלב שאתם מקשיבים לטעמים שלכם, אפשר לשלב כאן קוביות תפוחי אדמה שיביאו עוד מרקם מעניין. או מה לגבי להוסיף כמה פטריות מיובשות ולתת לזה טוויסט בצליל?
לילדים שבכם, אתם יכולים לשים רטבים שונים – קמצוץ חרדל או רוטב סויה, בשביל להשאיר טעם בבחינתו שתשאיר את כולם מדברים על מנת זו!
שאלות ותשובות
באילו סוגי בשר אפשר להשתמש במקום האוסובוקו?
המיוחד באוסובוקו הוא שהוא מביא את עצם המפרק והבשר יחד. אפשר להשתמש בבשר בקר רגיל, אולם טעמי הבשר עם העצם שונים בתכלית. את זה אני אומר מנסיון.
אפשר להכין את המתכון הזה גם בסיר לחץ?
בהחלט! השימוש בסיר לחץ יקצר את זמן הבישול בחצי. בישול בסיר לחץ מתמקד באותו רוטב העשיר, ותחושת הסיפוק מהמנה נשארת על כנה.
איזו תוספת אפשר להגיש לצד האוסובוקו?
אני ממליץ על פירה מתוק ובשמל טעים, ממש נמס בפה. או אולי פסטה בניחוח שום? זה פשוט אגדי!
כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
מומלץ לאכסן את האוסובוקו בשקית אטומה. אם הוא נשמר נכון, הוא יכול להחזיק עד 3-4 ימים במקרר.
האם ממש חובה להשתמש ביין לבן?
לא ממש, אבל היין מוסיף עומק ועושר. אם אתם רוצים טעם יותר "נקי", אפשר להשאיר אותו מחוץ למתכון.
האם אפשר להכין זאת מראש?
בדיוק! מניסיוני הכנת המנה כמה שעות מראש, אפילו יום לפני, יכולה לפעמים לשדרג את הטעמים. זה נמס במידה מעניין.
האם אוסובוקו מתאים לתפריט בריאותי?
לאו דווקא, כשמדברים על אוסובוקו נצטרך לזכור שלוחם השומן הוא לא הנחלה הכי קלה לבקרה. אבל בהחלט, כל טעם וגרסה משתנים, והשבועות הנוכחיים עושים השראה!
איזה רוטב יוכל ללוות את המנה?
אני ממליץ על רוטב פסטו, תנו לו קצת חיים מרעננים, אם בא לכם לייצר עוצמה נוספת!
באיזה עונות מתאים לאכול אוסובוקו?
כמובן שהחורף מתבקש! אבל מבחינת טעמים, אפשר להרגיש את הקסם בכל זמן, לשדרג את הברווזים בסלטים יחסית מתוקי טוויסטים!
האם יש טיפ מיוחד לבישול של המנה?
אחד הטיפים שלי הוא לא למהר. בישול ממושך מעשיר את כל הטעמים, והבשר יוצא רך ונהדר.
ולסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם, אני בטוח שהם תודה לכם על זה! פשוט משגע לדמיין את הפה המלא בטעמים, אז קדימה – הכינו והפיצו!
"`